ΕΠΟ: Αφαίρεση έξι βαθμών σε Πανιώνιο και τρεις σε ΑΕΛ

ΕΠΟ: Αφαίρεση έξι βαθμών σε Πανιώνιο και τρεις σε ΑΕΛ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ πήρε απόφαση για ποινές αφαίρεσης βαθμών σε Πανιώνιο και ΑΕΛ, λόγω οφειλών σε ποδοσφαιριστές, δίνοντας διορία τριών εργάσιμων ημερών για εξόφλησή τους, προκειμένου να μην ισχύσουν οι ποινές εις βάρος τους.

Όπως ανακοινώθηκε, επιβλήθηκε στον Πανιώνιο ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για οφειλές στον Καρίμ Ανσαριφάρντ και 3 βαθμών για οφειλές στον Γιάγια Μπανανά.

Επίσης, στην ΑΕΛ επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για οφειλές προς τον Λεοζίνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατά την τελευταία του συνεδρίαση, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθ’ ης ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή- Καρίμ Ανσαριφάρντ του Άς, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 165/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 36/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επομένη της επίδοσης της παρούσας.

Επέβαλε στην καθ’ ης ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΠΑΕ Α.Ο. ΚΑΣΣΙΟΠΗ», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή – Νικολάου Κολιοφούκα του Πέτρου, του συνολικού ποσού των δέκα χιλιάδων σαράντα εννέα Ευρώ και σαράντα λεπτών (10.049,40) Ευρώ, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 174/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από την επομένη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.

Δίκασε ερήμην της πρώτης των καθ’ ων και αντιμωλία των λοιπών διαδίκων Α) την από 16-6-2020 και με αριθμό, πρωτοκόλλου ΕΠΟ 11560/16-6-2020 αίτηση του Σωτηρίου Μπαλάφα του Αλεξίου, Β) την από 17-7-2020 προσεπίκληση σε αναγκαστική παρέμβαση με τη σωρευόμενη σε αυτήν παρεμπίπτουσα αγωγή αποζημιώσεως της 2ης των καθ’ ων «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ Π.Α.Ε. 2019»,προς το τριτοβάθμιο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (ΕΠΟ)» , νόμιμα εκπροσωπούμενο και Γ) την από 21-7-2020 πρόσθετη παρέμβαση του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Super League2 – Football League» νόμιμα εκπροσωπούμενο, ΥΠΕΡ της 2ης των καθ’ ων «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ Π.Α.Ε. 2019». Δέχτηκε την από 16-6-2020 αίτηση κατά την επικουρική της βάση ως προς τη δεύτερη των καθ’ ων. Επέβαλε στη δεύτερη των καθ’ ων, ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΝΕΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΡΟΙΑ 2019 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και με το διακριτικό τίτλο «Ν.Π.Σ.ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΕ 2019», μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50% του ποσού των 52.130,00 Ευρώ πλέον των νομίμων τόκων κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 388/2018 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., την ποινή της αφαίρεσης τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος που πρόκειται να αγωνισθεί κατά την επικείμενη αγωνιστική περίοδο 2020-2021, εντός προθεσμίας τριών (3) εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας.
Απέρριψε την από 17-7-2020 προσεπίκληση σε αναγκαστική παρέμβαση και τη σωρευόμενη σε αυτήν παρεμπίπτουσα αγωγή αποζημιώσεως.

Δίκασε ερήμην των διαδίκων την από 21-7-2020 αίτηση του Αντιλέχου Μουαζέ Γουίφριντ του Μάουζε ΚΑΤΑ της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας (Π.Α.Ε.) με την επωνυμία «Α.Π.Ο. ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ». Κατήργησε τη δίκη που ανοίχθηκε με την πιο πάνω αίτηση.

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθής η αίτηση Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ -ΑΕΛ», την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 8/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Leandro Sales de SANTANA, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 461/2019 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθής η αίτηση Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ Π.Α.Ε.» την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 39/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Νικολάου Πουρτουλίδη, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 169/2020 τελεσίδικης απόφασης της Α΄ Ε.Ε.Ο.Δ./Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ενεργοποίησε σε βάρος της καθής η αίτηση Π.Α.Ε. με την επωνυμία «ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.», την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 47/2020 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαιρέσεως τριών (3) βαθμών, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντος ποδοσφαιριστή Yaya Banana, κατά τα διαλαμβανόμενα στο διατακτικό της 504/2019 τελεσίδικης απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο., εντός προθεσμίας τριών (3) εργασίμων ημερών από της επομένης ημέρας της κοινοποιήσεως της παρούσας αποφάσεως».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.