ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Σάκοτα και το όνειρο …θερινής νυκτός για το δαπανηρό Γαλάτσι

Ο Σάκοτα και το όνειρο …θερινής νυκτός για το δαπανηρό Γαλάτσι

«I have a dream» ανέφερε πριν από περίπου 52 χρόνια ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και σήμερα το μεσημέρι ο Ντράγκαν Σάκοτα… Το όνειρο του ελληνοποιημένου τεχνικού είναι να επιστρέφει η ΑΕΚ στο κλειστό του Γαλατσίου, αν και έχει μετατραπεί τον τελευταίο χρονικό διάστημα σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων. Το όνειρο, όμως, του Σάκοτα μάλλον, θα μετατραπεί σε …θερινής νυκτός για δύο σοβαρούς λόγους:

Στο κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου φιλοξενούνται περίπου 1.000 πρόσφυγες και μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες μεταφέρθηκαν με αστικό λεωφορείο περίπου 160 πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας. Μην εκπλαγείτε αν ο αριθμός αυξηθεί σημαντικά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα. 

Η πρόταση της δημοτικής αρχής και των φορέων της πόλης εστιάζεται στη μετατροπή του συγκροτήματος σε χώρο λαϊκού αθλητισμού και πολιτιστικών χρήσεων, σ’ ένα κέντρο, που θα φιλοξενεί τη νεολαία του Γαλατσίου αλλά και των όμορων δήμων. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά προς τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και θα παραμείνει ένας δημόσιος χώρος, όπου το κόστος συντήρησης και λειτουργίας θα βαρύνει, είτε το κράτος, είτε το δήμο. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Προκειμένου να ξεκινήσει η ΑΕΚ να χρησιμοποιεί το αθλητικό κέντρο του Γαλατσίου για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, ο Μάκης Αγγελόπουλος επιβάλλεται να καταβάλλει ένα σημαντικό ποσό που ίσως φθάσει ακόμα και τα 500χιλ. ευρώ! Στο κλειστό γυμναστήριο δεν υπάρχουν παρκέ και πλαστικά καθίσματα, ενώ οι φθορές είναι σημαντικές όπως θα δείτε και στη φωτογραφία! Παράλληλα, το κόστος συντήρησης και φύλαξης είναι αρκετά υψηλό (περίπου 100χιλ. ευρώ μηναίως) και δυσανάλογο με τα έσοδα που θα προέλθουν ακόμα και από την πλήρη αξιοποίησή του (αθλητικές και πολιτιστικές διοργανώσεις κλπ.).

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.