ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρανιέρι: «Χειρότεροι από μένα Μαρκαριάν και Σκίμπε που με διαδέχθηκαν στην Ελλάδα»

Ρανιέρι: «Χειρότεροι από μένα Μαρκαριάν και Σκίμπε που με διαδέχθηκαν στην Ελλάδα»

Για την άδικη και άκομψη απομάκρυνσή του από την Εθνική Ελλάδος μίλησε ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός τεχνικός απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής στην Πρέμιερ Λιγκ με την Λέστερ και διατείνεται πως οι προπονητές που προσέλαβε η ΕΠΟ μετά απ’ αυτόν (Μαρκαριάν, Σκίμπε), είναι χειρότεροι.

Ο βρετανικός Τύπος ασχολείται αρκετά με τον Ιταλό προπονητή και την αποτυχημένη παρουσία του στην Εθνική Ελλάδος. «Ο προπονητής της Λέστερ, Κλαούντιο Ρανιέρι, ευχαριστεί τον «φανταστικό» Κλοπ για τις συμβουλές του μετά την ελληνική τραγωδία», είναι ένας χαρακτηριστικός τίτλος δημοσιεύματος. 

Σε αυτό ο Ιταλός τεχνικός αναφέρεται στις δύσκολες στιγμές που έζησε στον πάγκο της Εθνικής, σχολιάζει τα όσα γράφηκαν για την θητεία του και ευχαριστεί τον Κλοπ για τη βοήθειά του να ξεπεράσει το σοκ. 

Ο Ρανιέρι θα αντιμετωπίσει τον Κλοπ στην Boxing Day μέσα σε μικρότερο διάστημα από τότε που παρακολούθησε από κοντά την μίνι προετοιμασία της Ντόρτμουντ. Εκεί είχε την ευκαιρία να δει επί τω έργω τον Κλοπ, με τον Γερμανό πρώτα να αποδέχεται σχετικό αίτημα του. 

«Ακόμη και στην ηλικία των 63 ετών θέλω ακόμη και τώρα να μαθαίνω όλη την ώρα και έτσι είδα τον Κλοπ να προπονεί κατά τη διάρκεια της διακοπής της Μπουντεσλίγκας. Ήταν μια πολύ μεγάλη εμπειρία. Το ποδόσφαιρο είναι το ίδιο άθλημα αλλά εάν είσαι ανοιχτόμυαλος τότε μπορείς να γίνεις καλύτερος. Παρακολούθησα και τον Γκουαρντιόλα. Προπονήσεις της Μπάγερ Λεβερκούζεν. Ήταν πραγματικά κάτι πολύ καλό που ο Κλοπ με άφησε να παρακολουθήσω προπονήσεις του θα είναι ένας εξαιρετικός προπονητής για τη Λίβερπουλ», αναφέρει ο Ρανιέρι και συνεχίζει μπαίνοντας στο… ψητό. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η φήμη μου και η ψυχολογία μου ήταν πεσμένη, αλλά πώς αυτό είναι δυνατό; Προπόνησα την Ελλάδα για 15 ημέρες συνολικά, σε τέσσερα «κομμάτια». Τρεις ή τέσσερις προπονήσεις. Τι μπορώ να κάνω σε αυτό το διάστημα; Δεν είμαι μάγος. Οι ποδοσφαιριστές που είχα ήταν καλοί, αλλά εάν δεν έχεις χρόνο να τους μιλήσεις, τότε απλώς, έρχονται παίζουν και μετά πάνε σπίτια τους. Και μετά από αυτό ήρθε το «ο Ρανιέρι δεν είναι καλός, πήγαινε σπίτι σου». Μετά από αυτό όμως ήρθε ένας άλλος προπονητής και τα πράγματα ήταν χειρότερα. Ήρθε και άλλος και ήταν και αυτός χειρότερος. Για τα στατιστικά, γνωρίζω ότι απολύθηκα και μετά δεν υπήρξε κανείς καλύτερος από εμένα. Δεν ξέρω εάν είμαι καλός προπονητής ή όχι αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι μια ομάδα με εμένα φτάνει στο μάξιμούμ της. Για εμένα η φήμη δεν είναι σημαντική, ξέρω ότι είμαι ένας τίμιος άνθρωπος. Δεν με ενδιαφέρει το «είναι καλός, δεν είναι καλός, είναι έμπειρος προπονητής, νέος προπονητής. Αυτές είναι απλώς λέξεις, αυτό που μετρά για εμένα είναι τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο. Εκεί μπορώ να σας πω τα πάντα για τους παίκτες», τόνισε ο Ρανιέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.