ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το αυτοκίνητο

Με αυτόν τον τρόπο θα εξαφανίσετε τις άσχημες μυρωδιές από το αυτοκίνητο

Σε αρκετά αυτοκίνητα έχει τύχει να μπουν μέσα οι ιδιοκτήτες το πρωί και να εντοπίσουν μια άσχημη οσμή.

Μια κατάσταση πολύ κοινή όταν ο χρόνος περνά και η χρήση του αμαξιού είναι καθημερινή.

Πολλοί τρόποι υπάρχουν για να αφαιρέσει κανείς τις δυσάρεστες μυρωδιές από την καμπίνα, ελάχιστοι ωστόσο δουλεύουν τόσο καλά όσο η κοινή μαγειρική σόδα.

Είναι το ανθρακικό νάτριο αυτό που τα κάνει όλα, καθώς ως υγροσκοπική ουσία απορροφά την υγρασία και τις οσμές από τον αέρα.

Η μαγειρική σόδα είναι πρώτης τάξεως καθαριστική ουσία, τόσο για γενική χρήση στο εσωτερικό του αυτοκινήτου όσο και ως καθαριστικό για συγκεκριμένους και επίμονους λεκέδες.

Η αλκαλική ουσία όχι μόνο απορροφά την άσχημη οσμή, αλλά εξουδετερώνει και τους λεκέδες. Περνάμε τις επιφάνειες με ένα νότιο πανί, την ταπετσαρία, τα πατάκια κ.λπ., και ρίχνουμε μπόλικη μαγειρική σόδα. Αν υπάρχει συγκεκριμένος λεκές, τρίβουμε σε εκείνο το σημείο καλά τη σόδα. Και την αφήνουμε μερικές ώρες, ανάλογα με το πόσο έντονη είναι η μυρωδιά.

Κατόπιν την αφαιρούμε με την ηλεκτρική σκούπα και οι οσμές εξαφανίστηκαν.

Κάποιοι προτείνουν μάλιστα να κρατάμε πάντα λίγη μαγειρική σόδα σε ένα δοχείο με μερικές τρύπες στο καπάκι, μια λύση που λειτουργεί ως φυσικό αποσμητικό για την καμπίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.