ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

King of the Hammers 2016 – Αποτελέσματα (upd)

King of the Hammers 2016 – Αποτελέσματα (upd)

Είναι ο σκληρότερος αγώνες 4Χ4 στον κόσμο. Και ο δεύτερος πιο γνωστός μετά το DAKAR. Ολοκληρώθηκε χθες και σας μεταφέρουμε μερική από τη μαγεία του μέσα από screenshots της live μετάδοσής του.

Ο νικητής του αγώνα Eric Miller. Έγινε ο τέταρτος οδηγός που έχει κερδίσει 2 φορές τον αγώνα και ο έκτος που ανεβαίνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

H 19χρονη Bailey Campbell τερμάτησε πέμπτη, μπροστά από τον αδελφό της και πολύ κοντά στο δύο φορές νικητή του αγώνα, πατέρα της!!!

Tο King of the Hammers είναι ένας ιδιαίτερος αγώνας εκτός δρόμου. Περιλαμβάνει σημεία που είναι ουσιαστικά ένας αγώνας rock crawling και σημεία που θυμίζει Baja ή ακόμη καλύτερα Dakar. Έτσι τα αυτοκίνητα πρέπει να είναι ικανά να πηγαίνουν με 200 χ.α.ω. αλλά την ίδια στιγμή να μην έχουν πρόβλημα να περάσουν πάνω ή ανάμεσα από βράχους 2-3 μέτρων!

Τα αυτοκίνητα του King of the Hammers είναι της κατηγορίας ULTRA 4, τετρακίνητα, με V8 κινητήρες και σωληνωτά σασί. Στην πλειοψηφία τους έχουν άκαμπτους άξονες εμπρός και πίσω και τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός, αν και δε λείπουν τα ψαλίδια και οι κινητήρες στο κέντρο. Επιτρέπεται να έχουν πλήρωμα ενός ή δύο ατόμων. Φορούν ελαστικά με διάμετρο μεγαλύτερη από 40 ίντσες (1 μέτρο) σε 15άρες κυρίως ζάντες.

Γίνεται ουσιαστικά σε μία κυκλική διαδρομή που οι αγωνιζόμενοι πρέπει να κάνουν 3 φορές. Αυτή η διαδρομή έχει κάποια πολύ δύσκολα σημεία, τα οποία οι συμμετέχοντες πρέπει να κάνουν μόνο μία φορά. Για τους υπόλοιπους γύρους υπάρχουν γρήγορες εναλλακτικές. Ακριβώς εδώ παίζει ρόλο η στρατηγική: πότε κάνει ο καθένας τα δύσκολα κομμάτια, στην αρχή ή στο τέλος;

H διατήρηση του οχήματος και του πληρώματος σε μία καλή κατάσταση είναι το μυστικό του αγώνα που κρατάει γύρω στις 7,5 ώρες για τους πρώτους και μέχρι 14 ώρες για τους τελευταίους. Είναι χαρακτηριστικό πως φέτος ξεκίνησαν 100 οχήματα και τερμάτησαν μόλις 31!!!

Για τις μοτοσικλέτες, τις «γουρούνες» και τα αυτοκίνητα παραγωγής γίνονται ξεχωριστοί αγώνες την εβδομάδα πριν τον αγώνα.

Δίπλα στα pits του αγώνα στήνεται κάθε χρόνο μία ολόκληρη πόλη, η Hammertown, που προσφέρει τα πάντα, από ανταλλακτικά μέχρι υπηρεσίες ενδιαίτησης, επειδή το σημείο βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μέσα στην έρημο!

Ένα γεγονός που αξίζει να δει κάποιος έστω και μία φορά στη ζωή του. Η συμμετοχή σε αυτό το όνειρο κάθε τετρακίνητου. Ιδιαίτερα ακριβό όμως, μιά και τα αυτοκίνητα στοιχίζουν περισσότερα από 250.000 δολάρια.

Τελικά αποτελέσματα

Προσέξτε το σχήμα του μικροφώνου του παρουσιαστή της εκδήλωσης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.