Άνοιξε τις πύλες του το νέο μουσείο της Lamborghini

Τα 60α της γενέθλια γιορτάζει φέτος η Lamborghini και για το λόγο αυτό επανασχεδίασε το επιβλητικό της μουσείο στις εγκαταστάσεις της στην San’t Agata

Άνοιξε τις πύλες του το νέο μουσείο της Lamborghini

Φέτος η Lamborghini συμπληρώνει 60 χρόνια από την ίδρυσή της και προκειμένου να επιδείξει την ιστορία της από το 1963 έως και σήμερα, ανασχεδίασε το μουσείο της στις κεντρικές τις εγκαταστάσεις στην San’t Agata.

Το ανασχεδιασμένο μουσείο εκτείνεται σε έναν πολυεπίπεδο χώρο και περιλαμβάνει συνολικά 19 από τα πιο εμβληματικά μοντέλα στην 60χρονη ιστορία της.

Τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία για την προβολή της ιστορίας της φίρμας, τα αυτοκίνητα αυτά βρίσκονται πάνω σε νέα αστραφτερά λευκά πατώματα και τοίχους. Αντίθετα με το παρελθόν του μουσείου, δε θα δείτε πάνω σε τοίχους αυτοκίνητα, όπως την Diablo GT…

Σε μια νέα ενότητα στο χώρο του μουσείου, με την ονομασία  «The Future Began In 1963», υπογραμμίζεται η γέννηση και η εξέλιξη της εταιρείας, αναδεικνύοντας ορόσημα και σημαντικά μοντέλα μέσα σε αυτή την 60ετή πορεία της.

Η δομή του μουσειακού χώρου, χωρίζεται σε τρεις κύριες κατηγορίες. Στην Heritage ενότητα θα δει κανείς τα πιο σημαντικά μοντέλα που την έκαναν γνωστή στον κόσμο, όπως την Miura, Countach, την Espada, την Urraco και το «τέρας» LM 002.

Στην ενότητα Contemporary παρουσιάζονται τα βασικότερα μοντέλα της Lamborghini για τα τελευταία 20 χρόνια και θα δει κανείς σε αυτό το χώρο μοντέλα από την Diablo GT έως και τη νεότερη Urus.

Στο 3ο και πιο ιδιαίτερο χώρο του μουσείου με την ονομασία Few-Off παρουσιάζονται κάποια από τα πιο ιδιαίτερα μοντέλα που έχει κατασκευάσει η Lamborghini, όπως η Reventon, η Sesto Elemento και το τελευταίο δημιούργημά της, η Countach LPI.

Όπως είναι λογικό, στο ανασχεδιασμένο μουσείο, το δικό τους χώρο έχουν βρει και μερικοί από τους πιο σημαντικούς V12 κινητήρες στην ιστορία της Lamborgini.

Το μουσείο περιλαμβάνει επίσης ιστορικές εκθέσεις με πληροφορίες για όλη την πορεία της φίρμας, από την επέκτασή της έως και το γάμο της με την Audi το 2001. Υπάρχουν επίσης διαδραστικοί χώροι και ένας ακόμα ιδιαίτερος χώρος με τα αγωνιστικά αυτοκίνητά της.

Το ανασχεδιασμένο μουσείο της πάντως, η Lamborghini σκοπεύει να το χρησιμοποιήσει για πολλές ειδικές εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2023, χωρίς όμως να αναφέρει λεπτομέρειες σχετικά με αυτές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.