Cobra GT Roadster: H αναβίωση ενός αυτοκινητικού θρύλου

H αγγλική AC Cars αποκάλυψε τη νέα Cobra GT Roadster, τη σύγχρονη αναβίωση του θρυλικού αμερικάνικου ρόουντστερ με 663 ίππους

Cobra GT Roadster: H αναβίωση ενός αυτοκινητικού θρύλου

Όχι, δεν είναι restomod κάποιας Shelby Cobra της δεκαετίας του 60′. Πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο της βρετανικής AC Cars που σκοπό έχει να αναβιώσει το θρυλικό ρόουντστερ.

Ονομάζεται Cobra GT Roadster και με μια πρώτη ματιά δείχνει να αντιγράφει πιστά την αυθεντική Shelby Cobra.

Ωστόσο, κοιτώντας πιο προσεκτικά διακρίνουμε τους καθρέπτες στο χρώμα του αμαξώματος, το πιο παχύ πλαίσιο του παρμπρίζ, τις χειρολαβές κρυμμένες στις πόρτες και λεπτομέρειες από ανθρακόνημα.

Επιπλέον, στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα στρογγυλά φώτα ημέρας LED και τα επίσης στρογγυλά φωτιστικά σώματα LED πίσω. Όσο για το εσωτερικό, φαίνεται να συνδυάζει αναλογικούς και ψηφιακούς δείκτες.

Το Cobra GT Roadster έχει μήκος 4.330 mm, πλάτος 1.960 mm, ύψος 1.400 mm και μεταξόνιο 2.570 mm. Βασίζεται σε ένα αλουμινένιο σασί και η AC Cars υπόσχεται ότι είναι εξοπλισμένο με αγωνιστική ανάρτηση.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ένας 5.0 lt V8 της Ford με υπερσυμπιεστή απόδοσης 663 PS και 780 Nm ροπής. Η ισχύς φτάνει στους πίσω τροχούς μέσω ενός 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου ή ενός αυτόματου δέκα σχέσεων.

Ως αποτέλεσμα, το βάρους 1.400 kg ρόουντστερ επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 3,4″, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 278 km/h.

H AC Cars ισχυρίζεται ότι το Cobra GT Roadster πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Το βιβλίο παραγγελιών έχει ήδη ανοίξει και η τιμή εκκίνησης του ξεπερνά τις €320.000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.