ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ελβετία: Σχεδιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Μέτρα λόγω της ενεργειακής κρίσης

Ελβετία: Σχεδιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Ελβετία σχεδιάζει την απαγόρευση κυκλοφορίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων   και να προχωρήσει και σε άλλα μέτρα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όπως αναφέρουν  τα διεθνή ΜΜΕ οι Ελβετοί έχουν εκπονήσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις ενέργειας αυτόν τον χειμώνα

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τα ηλεκτρικά οχήματα θα απαγορευθούν για ‘όλες τις μετακινήσεις πλην των μόνων απαραίτητων.

Επίσης στους περιορισμούς εξετάζεται  αν θα μπορούσαν να δουν όλα τα αθλητικά στάδια και τις επιχειρήσεις αναψυχής κλειστά.

Η Ελβετία θα απαγορεύσει τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων για «μη βασικά ταξίδια, εάν η χώρα ξεμείνει από ενέργεια αυτόν τον χειμώνα», ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Τα σχέδια έκτακτης ανάγκης που καταρτίζονται σε περίπτωση που οι Ελβετοί πληγούν από μπλακ άουτ ζητούν επίσης μείωση των ωρών λειτουργίας των καταστημάτων έως και δύο ώρες την ημέρα, απενεργοποίηση των συστημάτων θέρμανσης σε νυχτερινά κέντρα και άλλα κτίρια και η θέρμανση σε κλειστούς χώρους να μην υπερβαίνει τους 20 βαθμούς Κελσίου. .

Τα μέτρα κρίσης θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε απαγόρευση των υπηρεσιών ροής και των παιχνιδιών, τα χριστουγεννιάτικα φώτα κλειστά και όλα τα αθλητικά στάδια και τις εγκαταστάσεις αναψυχής κλειστά.

Η Ελβετία φοβάται μια έλλειψη ενέργειας τους επόμενους μήνες, επειδή εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές για να την αντιμετωπίσει τον χειμώνα.

Η χώρα λαμβάνει περίπου το 60 τοις εκατό της ενέργειάς της από υδροηλεκτρικούς σταθμούς, όπως φράγματα σε ποτάμια ή γεννήτριες που τοποθετούνται μεταξύ λιμνών.

Περίπου το ένα τρίτο της ισχύος του προέρχεται από πυρηνικά, τα οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να καταργήσει σταδιακά, και το υπόλοιπο προέρχεται από ένα μείγμα παραδοσιακών μονάδων ορυκτών καυσίμων και ηλιακής ή αιολικής παραγωγής.

Συνολικά, η Ελβετία παράγει αρκετή ηλεκτρική ενέργεια κάθε χρόνο για να κρατά τα φώτα αναμμένα – αλλά αυτό το στατιστικό κρύβει τεράστιες αποκλίσεις από μήνα σε μήνα.

Επειδή η υδροηλεκτρική ενέργεια βασίζεται στις βροχοπτώσεις και το λιώσιμο του χιονιού για να συμπληρώσει τα ποτάμια και τις δεξαμενές, αυξάνεται φυσικά την άνοιξη και το καλοκαίρι, αλλά πέφτει το φθινόπωρο και το χειμώνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι Ελβετοί εξάγουν μεγάλες ποσότητες ηλεκτρικής ενέργειας σε γειτονικές χώρες κατά τους θερμότερους, υγρότερους μήνες και εισάγουν κατά τους ψυχρότερους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.