ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Οι Kινέζοι θα αλλάξουν με τα αυτοκίνητά τους και τον τρόπο που παρκάρουμε! (βίντεο)

Με αυτό το κινέζικο SUV μπορείς να παρκάρεις σε σημεία που θα έμπαινες μόνο αν σε κατέβαζε γερανός

Οι Kινέζοι θα αλλάξουν με τα αυτοκίνητά τους και τον τρόπο που παρκάρουμε! (βίντεο)

Ίσως θυμάστε το κινέζικο SUV YangWang U8 χάρη σε κάποια βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το δείχνουν να επιπλέει στο νερό. Οι Κινέζοι άντλησαν έμπνευση από τους ισχυρισμούς του Elon Musk ότι το Cybertruck μπορεί να επιπλεύσει «για λίγο». Το U8 διαθέτει πλωτή λειτουργία που μπορεί να εμποδίσει το βαρύ SUV να βυθιστεί για 30 λεπτά.

Αλλά δεν είναι αυτή η μόνη υπερδύναμη του YangWang U8. Ο θερμικός κινητήρας των 2,0 lt λειτουργεί ως γεννήτρια και τροφοδοτεί τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό.

Αυτό του επιτρέπει να εκτελεί διάφορα χορευτικά, όπως η πολυθρύλητη «στροφή του τανκ». Φαίνεται πολύ εντυπωσιακή, αφού απλοποιεί δραματικά τις επιτόπιες μανούβρες. Όμως, εξαϋλώνει τα ελαστικά, οπότε μην το παρακάνετε.

Σε ένα νέο βίντεο βλέπουμε τι μπορεί να κάνει το YangWang U8 όταν περιστρέφει αντίθετα μόνο τους πίσω τροχούς του. Το κινεζικό 4X4 μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη λειτουργία για να περιστρέψει το πίσω μέρος του γύρω από τον μπροστινό άξονα.

Αν αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα, δείτε το YangWang U8 να παρκάρει σε σημείο που δεν είχε ποτέ ελπίδα να μπει διαφορετικά. Και μάλιστα με ελάχιστες κινήσεις.

Δεν μπορούμε να μη σκεφτούμε ότι η πληρωμή ενός πάρκινγκ θα ήταν φθηνότερη για τον τυχερό κάτοχο. Εκτός από τα ελαστικά, σίγουρα υπάρχει καταπόνηση και σε τμήματα της ανάρτησης.

Βέβαια, κάθε επιπλέον τέχνασμα είναι ευπρόσδεκτο και καλό να υπάρχει. Ποτέ δεν ξέρεις πότε θα σου χρειαστεί. Αν πάντως θέλετε να καταπλήξετε κάποιον που μειδίασε επειδή αγοράσατε κινεζικό αυτοκίνητο, καλύτερα να το επιχειρήσετε σε μαλακό χώμα. Εκεί οι φθορές θα είναι πολύ λιγότερες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε το βίντεο με το παρκάρισμα του YangWang U8 στο drive.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.