ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο μετά το αδιέξοδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Ζάκυνθος: Παραιτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο μετά το αδιέξοδο για τη διαχείριση των απορριμμάτων

Παραιτήθηκαν, χθες αργά το βράδυ, από τα καθήκοντα τους οι τέσσερις από τους πέντε τοπικούς συμβούλους  καθώς και η επιτροπή κατοίκων Καλαμακίου, βλέποντας το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις συνομιλίες της δημοτικής αρχής με τους κατοίκους σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων

Μάλιστα σήμερα τα μέλη του τοπικού συμβουλίου επρόκειτο να μεταβούν στο δημαρχείο ώστε να υποβάλουν γραπτώς τις παραιτήσεις τους στο δήμαρχο Παύλο Κολοκοτσά. Σε πρακτορείο, μίλησε ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου, Αναστάσιος Κακολύρης, ο οποίος τόνισε ότι “καταλήξαμε στην απόφαση να αποχωρήσουμε από το Τ.Σ. Καλαμακίου, διαμαρτυρόμενοι για τον πολύτιμο χρόνο που χάθηκε δύο χρόνια τώρα και οδηγηθήκαμε στην αδιέξοδη κατάσταση με τους τόνους σκουπιδιών στους δρόμους του νησιού”.

Στη συνέχεια ο κ. Κακολύρης επεσήμανε, ότι “όποιοι είναι υπεύθυνοι, ας αναλάβουν πλέον τις ευθύνες τους, εμείς βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε πάντα με γνώμονα το δίκαιο και το καλό του τόπου και τους νησιού μας, αλλά δεδομένων των συνθηκών, δεν μπορούμε να συμπορευτούμε άλλο με τη δημοτική αρχή”.

Από πλευρά της δημοτικής αρχής για το μείζον θέμα των απορριμμάτων αλλά και για την αντίδραση των κατοίκων του Καλαμακίου μίλησε ο αντιδήμαρχος Ζακύνθου, Κώστας Κόκλας, ο οποίος επεσήμανε τη σοβαρότητα του προβλήματος των απορριμμάτων που υπάρχει το τελευταίο μήνα στην Ζάκυνθο και δήλωσε ότι “από πλευράς του δήμου έχουν δρομολογηθεί οι απαραίτητες διαδικασίες αλλά απαιτείται χρόνος για να υπογραφούν οι αδειοδοτήσεις, οι οποίες έχουν καθυστερήσει χωρίς λόγο”.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

“Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει πιο σοβαρά το θέμα των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο και βοηθήσει στην επίλυσή του καθώς οι υπηρεσίες που χρονοτριβούν τις διαδικασίες είναι κάτω από την ομπρέλα της», επεσήμανε ο κ. Κόκλας ενώ ακολούθως αναφέρθηκε στο θέμα της παραίτησης του Τοπικού Συμβουλίου Καλαμακίου δηλώνοντας ότι «οι κάτοικοι διαμαρτύρονται δίκαια καθώς δεν υφίσταται θέμα ΧΥΤΑ από τον Φεβρουάριο του 2014. Καλό θα ήταν να μην παραιτηθούν και να λύσουμε από κοινού το πρόβλημα μέσα από διάλογο”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.