ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση ώστε να προλάβει την ψήφιση ν/σ πριν τις γιορτές

Αγώνας δρόμου για την κυβέρνηση ώστε να προλάβει την ψήφιση ν/σ πριν τις γιορτές

Κοινοβουλευτική «ανηφόρα» σε ρυθμούς επείγοντος καλείται να ανέβει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα προκειμένου να καλύψει το «χαμένο έδαφος» για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες έως τις 22 Δεκεμβρίου που η Βουλή θα διακόψει τις εργασίες της για τις εορτές των Χριστουγέννων η Ολομέλεια θα κληθεί να ψηφίσει τουλάχιστον τρία νομοσχέδια, ενώ δεν αποκλείεται να κατατεθεί και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2017-2020 εφόσον συμφωνηθεί το ύψος των πλεονασμάτων.

Άμεσα, ενδεχομένως και εντός της ημέρας αναμένεται η κατάθεση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας για την επέκταση της χορήγησης του κοινωνικού επιδόματος σε όλη την χώρα (σ.σ. χορηγούταν πιλοτικά σε συγκεκριμένες περιοχές). 

Οι ρυθμίσεις δεν εντάσσονται στο πακέτο των προαπαιτούμενων, ωστόσο πρέπει να θεσπιστούν για να ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου από τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Επίσης, εντός της περιόδου 12 εως 22 Δεκεμβρίου θα ψηφιστούν με την διαδικασία του επείγοντος τα εξής:

-Πολυνομοσχέδιο με ρυθμίσεις για πλαστικό χρήμα, επαναπατρισμό κεφαλαίων, πτωχευτικό κώδικα

-Νομοσχέδιο με πολεοδομικές διατάξεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, οι διαπραγματεύσεις κυβέρνησης και δανειστών για το ύψος των πλεονασμάτων θα κρίνει και τον χρόνο κατάθεσης του νέου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής. Πάντως, κοινοβουλευτικοί παράγοντες δεν απέκλειαν την κατάθεσή του την εβδομάδα μετά την Πρωτοχρονιά – ενδεχομένως και 3 Ιανουαρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.