ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με εντατικολόγους δημόσιων νοσοκομείων (βίντεο)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με εντατικολόγους δημόσιων νοσοκομείων (βίντεο)

Ο Πρωθυπουργός είχε τηλεδιάσκεψη με στελέχη των ΜΕΘ (εντατικολόγοι) πέντε δημόσιων νοσοκομείων τους οποίους και ευχαρίστησε για την προσφορά τους εν μέσω πανδημίας.

Οι κύριες ανάγκες που έχουν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας προκειμένου να προχωρήσει η ουσιαστική ενίσχυση του ΕΣΥ για να ανταπεξέλθει σε κάθε πρόκληση πέραν το κορονοϊού βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με στελέχη των ΜΕΘ πέντε μεγάλων δημόσιων νοσοκομείων.

Οι εντατικολόγοι στάθηκαν στην ανάγκη αύξησης των μόνιμα διαθέσιμων κλινών και ενίσχυσης των ΜΕΘ με εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές.

Η αύξηση της δυναμικότητας τόνισαν θα επιτρέψει στις Μονάδες να δέχονται ασθενείς προτού η επιδείνωση της υγείας τους καταστήσει απόλυτα αναγκαία την εντατική θεραπεία, αναβαθμίζοντας την αποτελεσματικότητα των νοσοκομείων.

«Σε αυτή την περίπτωση δεν θα παίρναμε μόνο τα πολύ βαριά, θα παίρναμε και αυτά τα οποία έχουν και μεγαλύτερη ελπίδα να γίνουν καλά, γιατί θα τα παίρναμε πολύ νωρίτερα», σημείωσε η Αναστασία Κοτανίδου από τον «Ευαγγελισμό».
Από την πλευρά του ο Απόστολος Αρμαγανίδης από το «Αττικόν» ανέφερε:

«Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε, ανά 100.000 πληθυσμού, το μισό από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (…) ‘Αρα χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα τόσα κρεβάτια εντατικής θεραπείας. Επίσης είμαστε ακόμα πιο χαμηλά, στις μονάδες “step down”, δηλαδή αυτές όπου θα πάει ο άρρωστος όταν είναι κάπως πιο ελαφρά».

Υπογραμμίστηκε, επίσης, πως είναι σημαντικό να θεσπιστούν εκπαιδευτικά προγράμματα για νοσηλευτές που θα υπηρετούν στις ΜΕΘ και κίνητρα ώστε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μην εγκαταλείπει τις Μονάδες για άλλες κλινικές. Επισημάνθηκαν ακόμη οι επιπτώσεις του brain drain, καθώς νεαροί Έλληνες γιατροί έχουν δεχτεί θέσεις στο εξωτερικό.

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τους εντατικολόγους «για την καταπληκτική δουλειά που έχετε κάνει και εσείς και όλοι οι εργαζόμενοι στις Εντατικές -γιατροί, νοσηλευτές, υποστηρικτικό προσωπικό. Πράγματι θεωρώ ότι μας έχετε βγάλει ασπροπρόσωπους και έχετε εμπνεύσει συνολικά με την δουλειά σας μια νέα εμπιστοσύνη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τις δυνατότητές του και κυρίως τους ανθρώπους του».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης η Αντωνία Κουτσούκου από το νοσοκομείο «Η Σωτηρία», η Ελένη Γκέκα από το ΑΧΕΠΑ και η Μηλίτσα Μπιτζάνη από το «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.