ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μ.Βαρβιτσιώτης: «H Τουρκία προκαλεί άπαντες – Αυτό δεν την κάνει πιο ισχυρή»

Μ.Βαρβιτσιώτης: «H Τουρκία προκαλεί άπαντες – Αυτό δεν την κάνει πιο ισχυρή»

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σχολίασε το τρίπτυχο επάνω στο οποίο κινείται η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα, ενώ αναφέρθηκε στο γενικότερο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η γειτονική χώρα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας, η πολεμική εμπλοκή και η στρατιωτική παρουσία της σε πολλά μέτωπα δημιουργεί ένα συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα ασφάλειας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Τουρκία προκαλεί τους πάντες και παντού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οδηγεί σε ισχυροποίηση της θέσης της» σημείωσε το μέλος της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι απέναντι στη διαρκή τουρκική προκλητικότητα, πρέπει να επιδιώκουμε τρία πράγματα: Πρώτον, ένα αρραγές εθνικό μέτωπο. Δεύτερον, ενίσχυση των διμερών και πολυμερών επαφών μας και τρίτον να έχουμε πάντα εμπιστοσύνη στον τρόπο με τον οποίο οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα προστατεύσουν τη χώρα, εάν απειληθεί. «Η διπλωματία είναι ξεκάθαρα το όπλο το οποίο θέλουμε να χρησιμοποιούμε, αλλά στην περίπτωση που φτάσουμε σε αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, θα απαντήσουμε» επισήμανε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.