ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

«Αδειάζει» τους «ειδικούς» ο Κ.Πιερρακάκης: «13% η αύξηση της κινητικότητας – Ήταν λελογισμένη»

«Αδειάζει» τους «ειδικούς» ο Κ.Πιερρακάκης: «13% η αύξηση της κινητικότητας – Ήταν λελογισμένη»

Τα τελευταία 24ωρα βλέπουμε ένα κανονικό σόου στα τηλεοπτικά κανάλια με «ειδικούς» (αλλά και δημοσιογράφους) να «κουνάνε το δάχτυλο» στους πολίτες και να απειλούν πως εάν συνεχίζουν να βγαίνουν έξω για να κάνουν τα ψώνια τους, τότε θα κλείσει η αγορά.

Παρόλα αυτά η αύξηση της κινητικότητας ήταν… λελογισμένη! Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο πλέον ειδικός γι’ αυτό το θέμα, υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανακοίνωσε πως αυξήθηκε κατά 13% η κινητικότητα των πολιτών μετά το άνοιγμα της αγοράς.

Βέβαια ο υπουργός ανακοίνωσε πως θα υπάρξει χρονικός έλεγχος στους πολίτες, αν και δεν αποκάλυψε με ποιον τρόπο θα γίνεται αυτό, δηλαδή αν θα ενεργοποιούν με τα κινητά τους κάποιο χρονόμετρο οι καταναλωτές ή αν θα υπάρξει άλλος τρόπος.

https://www.vimeo.com/500876670

«Υπάρχει και μια υποκατάσταση στους εργαζόμενους στο λιανεμπόριο, οι οποίοι πλέον χρησιμοποιούν φόρμες, άρα στην πραγματικότητα το ποσοστό κίνησης είναι λίγο μεγαλύτερο, όμως στον αριθμό των SMS είμαστε μόνο +13%, κατά μέσο όρο δηλαδή περίπου 4.000.000 την ημέρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης.

Εξήγησε δε ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. «Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δε θα μπει», επισήμανε.

Σχετικά με την πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες κλείνουν ραντεβού για να εμβολιαστούν, τόνισε ότι έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, καθώς έχουν ήδη προγραμματιστεί 561.000 ραντεβού για την πρώτη και για τη δεύτερη δόση και διαρκώς προστίθενται νέες εγγραφές και ραντεβού. Ωστόσο, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμα να υπάρξει πρόβλεψη για το πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις επόμενες ηλικιακές ομάδες, δεδομένου ότι εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα των εμβολίων.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι πολίτες προσέρχονται κανονικά στα ραντεβού τους, καθώς καθημερινά η προσέλευση αγγίζει το 97%-98%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.