ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κ.Αρσένης: «Είναι θέμα ατομικής ευθύνης η κατάσταση στα νοσοκομεία κ.πρωθυπουργέ;»

Κ.Αρσένης: «Είναι θέμα ατομικής ευθύνης η κατάσταση στα νοσοκομεία κ.πρωθυπουργέ;»

O βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κ. Αρσένης με δήλωση του ρωτά τον πρωθυπουργό:

“Μήπως είναι θέμα ατομικής ευθύνης η κατάσταση στα νοσοκομεία κ. Πρωθυπουργέ;”

Το ερώτημα το θέτει με αφορμή τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος των ιατρών του ΑΧΕΠΑ:

«Οι 25 κλίνες εντατικής θεραπείας είναι καλυμμένες από χθες. Μπροστά μας έχουμε τη γενική εφημερία, οπότε θα δούμε πώς θα διαχειριστούμε τις ανάγκες. Με τις συνθήκες αυτές οδηγούμαστε στο να υποχρεωθούμε στο να κάνουμε επιλογές ασθενών», είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών του ΑΧΕΠΑ, Θανάσης Σιούλης, επισημαίνοντας πως γίνονται συνεχώς συσκέψεις προς εξεύρεση νέων κλινών εντατικής θεραπείας.

Ο Κ.Αρσένης στη δήλωση-ερώτηση προς τον πρωθυπουργό αναφέρει:

Τιμώ τον πρόεδρο των γιατρών του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θανάση Σιούλη που μίλησε ευθαρσώς για την πραγματική κατάσταση στα νοσοκομεία. «Είμαστε πραγματικά στην κρίσιμη κατάσταση. Αναγκαστικά πλέον πρέπει να γίνεται με πολύ αυστηρότερα κριτήρια η επιλογή, από κάθε άποψη. Διότι δεν υπάρχει χώρος. Υπάρχει κορεσμός» δήλωσε το πρωί το μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Τον τιμώ, διότι όλοι γνωρίζουμε τις πολύπλευρες πιέσεις που δέχθηκε το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ από την πρώτη καραντίνα. Πιέσεις που δεν περιορίζονται στα ελάχιστα μέσα με τα οποία καλούνται να διαχειρισθούν την επιδημία, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την υγεία. Αλλά πιέσεις που φθάνουν μέχρι τις προσπάθειες «φίμωσης» της πραγματικής κατάστασης στο ΕΣΥ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες και όχι η Δημόσια Υγεία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε αυτή τη δεύτερη – και πλέον τραγική – φάση της επιδημίας, οι ατομικές ευθύνες περισσεύουν και η πολιτική υπευθυνότητα «λάμπει» δια της απουσίας της. Η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε το 8μηνο για να ενισχύσει το ΕΣΥ, καθώς η ιδεοληψία της κατά της Δημόσιας – και υπέρ της Ιδιωτικής – Υγείας, υπερίσχυσε του Δημοσίου Συμφέροντος. Το τραγικό ερώτημα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση θα ηχεί, κατά τραγικό τρόπο, όλο και εντονότερα, όσο περνούν οι ημέρες: Που βρίσκεται η δική σας πολιτική – και ατομική, ηθική, ευθύνη – κύριοι διοικούντες;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.