ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συνέδριο ΝΔ: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και ΠτΔ

Συνέδριο ΝΔ: Στο επίκεντρο μεταναστευτικό και ΠτΔ

Το 13ο συνέδριο της ΝΔ μέχρι στιγμής έχει περάσει σχετικά «αδιάφορο» τόσο από τη βάση όσο κι από τα στελέχη της ΝΔ, αφού δεν συνοδευόταν με κάποια σημαντική εσωκομματική διαδικασία.

«Ένα κομματικό συνέδριο χωρίς κάλπες, είναι σαν κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ», σχολίαζε πολύπειρο στέλεχος της ΝΔ, περιγράφοντας τις διαδικασίες του 13ου Συνεδρίου του κόμματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την εναρκτήρια ομιλία του έθεσε τους βασικούς ιδεολογικούς άξονες του κόμματος και της κυβερνητικής πολιτικής μιλώντας για τον πολιτικό φιλελευθερισμό και την κοινωνική αλληλεγγύη. Όσοι όμως γέμισαν τον χώρο όπου διεξάγεται το συνέδριο δεν βρέθηκαν εκεί για πολιτική καθοδήγηση αλλά, κυρίως, για να χειροκροτήσουν τον Πρωθυπουργό και να ζυμωθούν με την «εξουσία».

Ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει επανειλημμένα την επιθυμία του για την εξέλιξη της Νέας Δημοκρατίας σε ένα κόμμα με ανοιχτές πόρτες, ειδικά για όσους βρίσκονται μακριά από την πολιτική και με συνεχή διάλογο, όχι μόνο για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση, αλλά, για τα κρίσιμα ζητήματα του μέλλοντος. Η μετάβαση αυτή υλοποιείται σταδιακά, χρίζει αποδοχής, όμως, απαιτείται χρόνος για να αφομοιωθεί από όλους. Ίσως γι αυτό τις περισσότερες στιγμές υπήρχαν πολλά άδεια καθίσματα στην αίθουσα, αλλά, δεν έπεφτε καρφίτσα στους γύρω χώρους.

Στις συζητήσεις που γίνονταν στα πηγαδάκια κυριαρχούσε η επικείμενη προεδρική εκλογή. Άλλοι προσπαθούσαν να μαντέψουν τον υποψήφιο που θα προτείνει ο Πρωθυπουργός και άλλοι επιχειρηματολογούσαν για το πρόσωπο που θα επιθυμούσαν να δουν στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος μιλάει σήμερα στο συνέδριο, αποτελεί ένα πρόσωπο που μερίδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας θα επιθυμούσε να δει στην Ηρώδου Αττικού, με ορισμένους βουλευτές να έχουν εκφραστεί δημόσια υπέρ μιας τέτοιας επιλογής. Δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι αυτή η εικόνα είναι ευχάριστη σε στελέχη που χαρακτηρίζονται ή αυτό-χαρακτηρίζονται «Καραμανλικοί».

Το έτερο θέμα που απασχόλησε πολλούς ήταν το μεταναστευτικό. Είναι το πιο κρίσιμο θέμα που έχει να διαχειριστεί η κυβέρνηση και αυτό ήταν εμφανές και στα όσα έλεγαν πολλά στελέχη που προέρχονταν κυρίως από την επαρχία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η δημιουργία κέντρων για την φιλοξενία μεταναστών στην ενδοχώρα συμπεριλαμβάνεται στα επόμενα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση και οι αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες αποτελούν πονοκέφαλο, με το Μέγαρο Μαξίμου, σε κάθε περίπτωση, να δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει στον σχεδιασμό που υπάρχει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.