ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Π. Παυλόπουλος: «Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης»

Π. Παυλόπουλος: «Η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης»

Το άριστο κλίμα στις σχέσεις Ελλάδος-Κύπρου επιβεβαιώθηκε κατά την συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, με τον νέο Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Δημήτρη Συλλούρη στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον κ. Συλλούρη και αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει επίλυση του Κυπριακού, με βάση τις αρχές που επιβάλλει το διεθνές και το ευρωπαϊκό Δίκαιο, με δεδομένο ότι η Κύπρος είναι πλήρες μέλος της ΕΕ και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης.

Αναφερόμενος στις προϋποθέσεις για την επίλυση του Κυπριακού, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Πρώτον, δεν νοείται οποιαδήποτε συνομοσπονδιακή μορφή. Δεύτερον, το Κυπριακό κράτος πρέπει να έχει ενιαία διεθνή προσωπικότητα, μία ιθαγένεια και κυρίως πλήρη κυριαρχία. Ένα κράτος – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το ίδιο το ευρωπαϊκό Δίκαιο, δεν μπορεί παρά να είναι πλήρως κυρίαρχο. Και η πλήρης κυριαρχία σημαίνει ότι δεν είναι νοητές, καθ’ οιανδήποτε και υφ’ οιανδήποτε μορφήν, εγγυήσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Όπως επίσης δεν είναι νοητό να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής. Πάνω σε αυτές τις βάσεις πορεύεται η Κύπρος και η Ελλάδα από κοινού. Τονίζω δε και πάλι ότι τις θέσεις αυτές επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρωπαϊκό Δίκαιο. Άρα αυτές είναι και οι θέσεις – ή οφείλουν να είναι οι θέσεις – της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Από την πλευρά του ο κ. Συλλούρης εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, πρώτον για την θερμή υποδοχή και το καλωσόρισμα και δεύτερον για τις θέσεις που εξέφρασε αναφορικά με την επίλυση του Κυπριακού, γιατί όπως σημείωσε: «Στέλνετε τα σωστά μηνύματα προς όλους τους Ευρωπαίους».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οι ευρωπαϊκές αρχές δεν είναι ιδιοκτησία των Ελλήνων της Κύπρου, είναι υποχρέωση των Ελλήνων της Κύπρου, είναι υποχρέωση και ημών υπό την θεσμική μας ιδιότητα να το στηρίξουμε για ολόκληρη την Ευρώπη. Επισήμανε, επίσης, ότι δεν νοείται λύση με εγγυήσεις και υπογράμμισε ότι μόνο μια σωστή συμφωνία, με εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των ευρωπαϊκών αρχών μπορεί να αποτελέσει την ασφάλεια για την συμβίωση όλων των Κυπρίων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.