ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Η συμπαράσταση στους αδελφούς Κύπριους» του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνθήκη της Ζυρίχης

«Η συμπαράσταση στους αδελφούς Κύπριους» του Κυριάκου Μητσοτάκη και η συνθήκη της Ζυρίχης

«Θα συμπαρασταθούμε στους αδελφούς μας Κύπριους στον δίκαιο αγώνα τους» είπε σε υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε ακροατήριο ομογενών στη Νέα Υόρκη και καταχειροκροτήθηκε, αναφερόμενος στην κρίση με τις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Φυσικά δεν είναι ούτε θέμα «αδελφών», ούτε θέμα «δίκαιου» ή «άδικου» αγώνα: Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και είναι όχι απλώς θέμα «συμπαράστασης», αλλά υποχρέωσης της Ελλάδας να υπερασπίσει τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως αυτά απορρέουν από την ιδρυτική συμφωνία του κυπριακού κράτους, την Συνθήκη της Ζυρίχης.

Αλλο αν εμείς, κι όχι μόνο ο Κ.Μητσοτάκης αλλά όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις από το 1974, αρνούνται να αναλάβουν τις ελληνικές υποχρεώσεις που απορρέουν ως εγγυήτριας δύναμης της ασφάλειας της Κύπρου.

«Η Κύπρος αποφασίζει, η Ελλάδα συμπαρίσταται» ήταν γραμμή της Αθήνας μετά το 1974. Πολύ βολικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η αδύναμη Λευκωσία «με το πιστόλι στον κρόταφο» έπρεπε να πάρει τις αποφάσεις και η εγγυήτρια δύναμη Ελλάδα δήλωνε την «συμπαράστασή της». Φαντασθείτε και να μην ήταν «αδελφοί» μας…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.