ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Tι θα ψηφίσουν τα κόμματα στην ονομαστική ψηφοφορία για την «13η σύνταξη»

Tι θα ψηφίσουν τα κόμματα στην ονομαστική ψηφοφορία για την «13η σύνταξη»

Η Νέα Δημοκρατία, που έχει ανακοινώσει ότι θα υπερψηφίσει το εφάπαξ βοήθημα, έκανε λόγο για «πολιτική τελείως αλλοπρόσαλλη και τυχοδιωκτική» από πλευράς κυβέρνησης Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να ψηφίσει «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία που αναμένεται να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον «μποναμά Τσίπρα» που συζητείται αυτή την ώρα στη Βουλή.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες μετά τους έντονους προβληματισμούς για αναθεώρηση της αρχικής απόφασης να υπερψηφίσουν τους πρόσφατους κυβερνητικούς «μποναμάδες» μετά τη νέα τροπή που έλαβε η υπόθεση και τον κίνδυνο να ανατραπεί η απόφαση του Eurogroup για διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

«Η απόφαση του ESM να παγώσει την εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος, είναι μειωτική για την χώρα και επιβαρύνει το ήδη δυσμενές οικονομικό κλίμα» αναφέρει σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ.

«Δυστυχώς, οι ψευτοπαλλικαρισμοί του κ. Τσίπρα υπονομεύουν ακόμη και τα πενιχρά αποτελέσματα της διπλά αποτυχημένης διαπραγμάτευσής του» συμπληρώνει.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται, πως σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βρεθεί λύση, ώστε οι χαμηλοσυνταξιούχοι να μην χάσουν το βοήθημα που έχει αναγγελθεί – και υπενθυμίζεται πως το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη δεσμευθεί διά της προέδρου του, Φώφης Γεννηματά, να υπερψηφίσει την σχετική διάταξη στη Βουλή.

Να απέχει από την ψηφοφορία που αναμένεται να διεξαχθεί το απόγευμα στη Βουλή για την «μισή 13η σύνταξη» αποφάσισε πριν από λίγο το Ποτάμι.

Στην Ένωση Κεντρώων ο Βασίλης Λεβέντης αρχικά είχε αποφασίσει να πει «ναι» στο βοήθημα προς τους συνταξιούχους και τη διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ωστόσο και αυτός πλέον το σκέφτεται. «Ο Τσίπρας πάει να μας χρησιμοποιήσει, σε ένα σκηνικό ρήξης με τους ξένους. Εμείς δεν θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα τέτοιο σκηνικό, δεν θέλουμε ρήξη με τους ξένους αλλά συνεννόηση», ανέφερε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει την τροπολογία για την εφάπαξ παροχή που εξήγγειλε η κυβέρνηση, γιατί «πολλοί συνταξιούχοι το έχουν ανάγκη». Ωστόσο, όπως επισημαίνει ότι, «πρόκειται για κοροϊδία» και καλεί τους συνταξιούχους να συμμετάσχουν μαζικά στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο για να διεκδικήσουν τη θεσμοθέτηση (ξανά) της 13ης και 14ης σύνταξης.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.