ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συμφωνία των Πρεσπών: Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα

Συμφωνία των Πρεσπών: Στη Βουλή την άλλη εβδομάδα

Από την άλλη εβδομάδα η Συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια, όπως εκτιμά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, τονίζοντας πως ακόμα και να εισαχθεί στις επιτροπές αυτή την εβδομάδα η Ολομέλεια δεν θα ασχοληθεί.

Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι υπάρχουν οι 151 για την κύρωση της Συμφωνίας από την ελληνική βουλή, ενώ σε ερώτηση αν απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία για να κυρωθεί είπε χαρακτηριστικά πως« γνωρίζετε (σ.σ. απευθυνόταν στους κοινοβουλετυτικούς συντάκτες) ότι δεν πρέπει, αλλά πρέπει».

Σχετικά με τη διαδικασία για κύρωσης της Συμφωνίας είπε πως «δεν υπαρχει κανένα άγχος για αυτο το θέμα, δεν υπάρχει καμία διάθεση να προκαταλάβει κανείς κάτι ή να το περιορίσει».

Ο διάλογος του προέδρου της Βουλής με δημοσιογράφους:

Δημοσιογράφοι: Με 151 η συμφωνία των Πρεσπών;
Βούτσης: Δεν πρέπει, αλλά πρέπει, είναι πολιτικό το θέμα, κατ’ ελάχιστο. Δεν είναι ανάγκη εκ του Συντάγματος να έχει το 151, αλλά πρέπει κι έτσι έχει τεθεί, έχει γίνει κοινά αποδεκτό, για να είναι ισχυρή, υπάρχει άποψη για τους 151.
Δημοσιογράφοι: Αν δεν τους έχει; Όχι λιγότερο από 151;
Βούτσης: Ετσι είναι το σωστό
Δημοσιογράφοι: Αν είναι λιγότεροι;
Βούτσης: Θα υπάρχει ένα ζήτημα περιορισμένης ισχύος ως προς την ερμηνεία που θα μπορούσε η αντιπολίτευση να δώσει επί του ζητήματος, το αντιλαμβανόμαστε όλοι. Δεν πρόκειται κανείς να θέσει ζήτημα μη ισχύος της συμφωνίας. Καλό είναι για τη χώρα και για τη Βουλή και για την κυβέρνηση να υπάρχει μια σαφής πλειοψηφία. Είναι ιστορική συμφωνία
Δημοσιογράφοι: Τα «κουκιά» δεν βγαίνουν…
Βούτσης: Αφήστε εμένα να χαμογελώ εγώ περισσότερο…

Η απάντηση Βούτση σε Καμμένο: «Θλίψη»

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές που έκανε στο πρόσωπο του ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, απάντησε μονολεκτικά «θλίψη».

Κατά τη συζήτηση του με τους δημοσιογράφους σημείωσε πως “υπάρχει πρόβλημα όταν μπαίνουν αφίσες βουλευτών και στοχοποιούνται πρόσωπα ή όταν γίνονται εκδηλώσεις έξω από τα γραφεία ή και τα σπίτια των βουλευτών.

“Με σαφή καταδίκη όλων αυτών των φαινομένων πρέπει να πορευόμαστε” είπε και πρόσθεσε πως ο ίδιος έχει το βράδυ το τηλέφωνο στο αθόρυβο γιατί παίρνουν τηλέφωνο “μακεδονομάχοι”.

Μάλιστα σημείωσε πως “δεν θα συμφωνούσα με την απίστευτη θρησκευτικοποίηση, που δεν επαναλήφθηκε μέσα στην αίθουσα, ότι καλό είναι να γνωρίζουν οι πολίτες τα τηλέφωνα των βουλευτών για να τους λένε την άποψή τους. Μην φτάσουμε να γελοιοποιούμε μια τόσο επικίνδυνη πρακτική»

Παράλληλα ο Νίκος Βούτσης “απάντησε” και στα όσα λέει η αντιπολίτευση για το χρονοδιάγραμμα της συζήτησης στη Βουλή. Μεταξύ άλλων σημείωσε πως είναι ανοιχτό να υπάρξει αύριο και πέμπτος κύκλος ομιλητών.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει αύριο στις 10 το πρωί και να ολοκληρωθεί στα μεσάνυχτα με την ψηφοφορία.

Ο Πρόεδρος της Βουλής σημείωσε πως “είναι η δεύτερη ή η τρίτη από πλευράς ωρών μεγαλύτερη διαδικασία ανάμεσα σε έντεκα διαδικασίες αυτού του τύπου”. Και πρόσθεσε ότι, καλό είναι τα κομματικά επιτελεία να τα ξέρουν αυτά και να μην εφοδιάζουν τους αρχηγούς με στοιχεία που δεν είναι σωστά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος σημείωσε πως όλες οι επιτροπές θα αλλάζουν μετά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης. Αυτό όπως είπε θα γίνει αυτομάτως από τις υπηρεσίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.