Facebook: Ετοιμάζεται να «λανσάρει» ενσωματωμένο «Χρυσό Οδηγό» στο WhatsApp

Facebook: Ετοιμάζεται να «λανσάρει» ενσωματωμένο «Χρυσό Οδηγό» στο WhatsApp

Το Facebook γνωστοποίησε ότι αναμένεται να ενσωματώσει στο WhatsApp την δυνατότητα του «Χρυσού Οδηγού».

Αυτό θα επιτρέψει στους χρήστες να αναζητήσουν τοπικές επιχειρήσεις απευθείας στην εφαρμογή. Η νέα λειτουργία ξεκίνησε ήδη στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας με στόχο περισσότερες πόλεις στο μέλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ έσπευσε να ανακοινώσει τη νέα εφαρμογή μέσω της σελίδας του στην πλατφόρμα.

«Χτίζουμε έναν σύγχρονο Χρυσό Οδηγό στο WhatsApp όπου μπορείτε να αναζητήσετε και να επικοινωνήσετε με τοπικές επιχειρήσεις απευθείας από στην εφαρμογή. Ξεκίνησε σήμερα στο Σάο Πάολο και ελπίζω ότι σύντομα θα υπάρξουν περισσότερα μέρη».

Παλαιότερα, ο Χρυσός Οδηγός ήταν βασικό μέσο εντοπισμού επιχειρήσεων στην κάθε περιοχή.

Σήμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι, ωστόσο, αναζητούν στοιχεία επικοινωνίας στο Google ή στα social media.

Σύμφωνα με το Reuters, το WhatsApp θα περιλαμβάνει διάφορες επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων, λιανικής πώλησης και τοπικών υπηρεσιών σε όλες τις γειτονιές του Σάο Πάολο.

Ο αντιπρόεδρος επιχειρησιακών μηνυμάτων του Facebook, Matt Idema, είπε ότι επόμενο υποψήφιο μέρος για εφαρμογή της λειτουργίας είναι η Ινδία.

Ο Idema υπαινίχθηκε επίσης τη δυνατότητα εισαγωγής διαφημίσεων εντός της εφαρμογής στο WhatsApp στο μέλλον.

«Υπάρχει σίγουρα μια ιδέα στις διαφημίσει, που είναι το βασικό επιχειρηματικό μοντέλο του Facebook, το οποίο μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι με κάποια μορφή θα αποτελέσει μέρος του επιχειρηματικού μοντέλου για το WhatsApp», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μια έκθεση για το WhatsApp στο Reuters έδειξε ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο διαφημιζόμενοι στο Facebook και το Instagram διαθέτουν τη δυνατότητα «Κάντε κλικ στο Whatsapp» που επιτρέπει στους επισκέπτες να τους στέλνουν απευθείας ένα μήνυμα WhatsApp.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.