ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι εφαρμογές που βγήκαν κερδισμένοι από το «μπλακ άουτ» του Facebook – Το τρανό παράδειγμα του Telegram

Οι εφαρμογές που βγήκαν κερδισμένοι από το «μπλακ άουτ» του Facebook – Το τρανό παράδειγμα του Telegram

Το σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε σε Facebook, Messenger, Instagram και WhatsApp το απόγευμα της Δευτέρας (4/10) ώθησε τους χρήστες στην αναζήτηση νέων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Telegram, το οποίο μοιάζει σε μεγάλο βαθμό με το WhatsApp, το οποίο «σκαρφάλωσε» 55 θέσεις στην κορυφή στον κατάλογο των εφαρμογών που έκαναν download κάτοχοι iPhone στις ΗΠΑ, όπως γράφει το Al Jazeera επικαλούμενο στοιχεία του Sensor Tower.

Την ίδια ώρα, αρκετοί ήταν και εκείνοι που επέλεξαν το Signal, εφαρμογή άμεσων μηνυμάτων για κινητά και υπολογιστές, που δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων και έχει εγκριθεί από τον πρώην υπάλληλο των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Χθες, το Facebook και οι εφαρμογές που ανήκουν σε αυτό «σιώπησαν» για αρκετές ώρες, με την εταιρεία – κολοσσό να δηλώνει σήμερα -αφού το πρόβλημα διορθώθηκε- πως «η ομάδα μηχανικών μας διαπίστωσε πως οι αλλαγές διαμόρφωσης σε βασικούς δρομολογητές που συντονίζουν την κυκλοφορία δικτύου μεταξύ κέντρων πληροφοριών προκάλεσε προβλήματα που διέκοψε αυτήν την επικοινωνία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται πως επρόκειτο για το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει η εταιρεία από το 2008.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.