ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μάρσαλ Μακ Λούαν: Ο προφήτης των media (βίντεο)

Μάρσαλ Μακ Λούαν: Ο προφήτης των media (βίντεο)

Tα 106 χρόνια από την γέννηση του Μάρσαλ Μακ Λούαν τιμά με το σημερινό της Doodle η Google…

Καθηγητής, φιλόσοφος, διανοούμενος και κυρίως ο άνθρωπος που προφήτευσε, είκοσι χρόνια πριν από την εμφάνισή τους, την επικράτηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών και του διαδικτύου, o Μάρσαλ Μακ Λούαν ήταν γνωστός ως ο «αρχιερέας της μαζικής κουλτούρας» και «μεταφυσικός των media».

Ειδικότερα, ήταν αυτός που προφήτευσε την κυριαρχία των υπολογιστών είκοσι χρόνια προτού αυτοί εμφανιστούν και θεωρείται ως ένας από τους πιο πρωτότυπους μεταπολεμικούς στοχαστές. Πέτυχε με τις θεωρίες του να ανατρέψει μεθοδολογίες και αναλυτικά πρότυπα αιώνων και να αποδείξει ότι οι παραδοσιακές μορφές μάθησης ήταν νεκρές και πως η παγκοσμιοποίηση των μέσων οδηγεί στην παγκοσμιοποίηση της είδησης και της συνείδησης.

Αξίζει να αναφερθεί όμως πως παρ΄ ότι εξήρε την απήχηση των αναδυόμενων μέσων επικοινωνίας και κυρίως της τηλεόρασης, ο ίδιος δεν ήταν ένθερμος υποστηρικτής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!



Σπουδαίες φράσεις του:
-Η διαφήμιση είναι η μεγαλύτερη μορφή τέχνης του 20ού αιώνα.
-Όλη η διαφήμιση διαφημίζει τη διαφήμιση.
-Οι διαφημίσεις είναι η σπηλαιϊκή τέχνη του εικοστού αιώνα.
-Το μέσο είναι το μήνυμα.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.