ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Οι Ρώσοι πάνε Σελήνη: Η Ανθρωπότητα επιστρέφει στον δορυφόρο της Γης

Οι Ρώσοι πάνε Σελήνη: Η Ανθρωπότητα επιστρέφει στον δορυφόρο της Γης

Επιστροφή στην Σελήνη αλλά αυτή την φορά θα είναι οι Ρώσοι

Σαράντα έξι χρόνια μετά την τελευταία επανδρωμένη αποστολή (Apollo 17, Δεκέμβριος 1972) στην επιφάνεια της Σελήνης, Ρώσοι κοσμοναύτες δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν ξανά το «παρών» στον εντυπωσιακό δορυφόρο της Γης.

Η νέα επανδρωμένη αποστολή προγραμματίζεται για μετά το 2030 και αναμένεται να διαρκέσει 14 ημέρες, όπως αποκάλυψε ο Ρώσος Γιεβγκένι Μίκριν, σχεδιαστής του διαστημοπλοίου που θα χρησιμοποιηθεί. Αφορμή για το εγχείρημα είναι η συμπλήρωση 20 ετών από την ίδρυση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS). Στην αποστολή θα πάρουν μέρος τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες, με στόχο να σπάσουν τα ρεκόρ του Apollo 17, της τελευταίας επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη που διήρκεσε 12 ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Μίκριν αποκάλυψε, επιπλέον, και το πλάνο του για τη δημιουργία ρωσικού τμήματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Οπως εξήγησε, η κατασκευή θα περιλαμβάνει την ενσωμάτωση τριών νέων μονάδων στον Διαστημικό Σταθμό και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2022.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.