ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Διαστημική Δύναμη ΗΠΑ: Εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου stealth (live)

Ο πύραυλος Delta IV Heavy θα μεταφέρει κατασκοπευτικό δορυφόρο με τεχνολογία stealth σε γεωσύγχρονη τροχιά

Διαστημική Δύναμη ΗΠΑ: Εκτόξευση κατασκοπευτικού δορυφόρου stealth (live)

Στις 19.25 θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αντίστροφης μέτρησης για την εκτόξευση του διαβαθμισμένου φορτίου NROL-70 με κωδική ονομασία Snow Leopard από την κοινοπραξία της Boeing και Lockheed Martin, United Launch Alliance.

Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί για λογαριασμό του Εθνικού Γραφείου Αναγνώρισης των ΗΠΑ (NRO), της διαχειριστικής αρχής του συνόλου των κατασκοπευτικών δορυφόρων των ΗΠΑ, σε συνεργασία με την αμερικανική Διαστημική Δύναμη (USSF).

Ο δορυφόρος και η φύση της αποστολής του παραμένουν κρυφά

Το Delta IV Heavy της United Launch Alliance αποτελεί έναν πύραυλο – φορέα βαρέος τύπου, ο μεγαλύτερος της οικογένειας Delta IV και ένας από τους πιο ισχυρούς πυραύλους στον κόσμο. Είναι ένας πύραυλος που λειτουργεί αποκλειστικά με υγρά καύσιμα.Η συνολική μάζα του Delta IV Heavy κατά την εκτόξευση είναι περίπου 733.000 κιλά και παράγει περίπου 952.000 κιλά ώθησης για να τροφοδοτήσει τον πύραυλο κατά την εκτόξευση.

Το Delta IV δημιουργήθηκε για να εκπληρώσει τις απαιτήσεις του προγράμματος Evolved Expendable Launch Vehicle (EELV) της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εναρκτήρια εκτόξευση του Delta IV έγινε το 2002.

Το NROL-70 είναι η τελευταία εκτόξευση του Delta IV της ULA και ολοκληρώνει την πορεία μίας μακράς κληρονομιάς εκτοξεύσεων του Delta IV Heavy στο Cape Canaveral που χρονολογείται από το 2009.

Ο συγκεκριμένος δορυφόρος εικάζεται πως θα πραγματοποιεί γεωεντοπισμό στόχων και σημείων ενδιαφέροντος, με χρήση απόρρητων, προηγμένων ηλεκτρομαγνητικών αισθητήρων.

Θα εκτοξευτεί από το Space Launch Complex-37 (SLC-37) στο Διαστημικό Σταθμό Cape Canaveral της Φλόριντα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δείτε εδώ την εκτόξευση ζωντανά:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.