ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Eπιστήμονες σχεδιάζουν να «επαναφέρουν» την εξαφανισμένη τίγρη της Τασμανίας

Το πρόγραμμα έχει κόστος πολλών εκατομμυρίων

Eπιστήμονες σχεδιάζουν να «επαναφέρουν» την εξαφανισμένη τίγρη της Τασμανίας

Ένα αρκετά φιλόδοξο πρόγραμμα θα ξεκινήσουν επιστήμονες από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία για την επαναφορά του μεγαλύτερου σαρκοβόρου μαρσιποφόρου της σύγχρονης εποχής!

Πρόκειται για τον Τίγρη της Τασμανίας, η ιστορία του οποίου έχει γίνει και ταινία, ένα ζώο που ζούσε μόνο στο συγκεκριμένο νησί, ενώ θεωρείται εξαφανισμένο από τη δεκαετία του 1980, οπότε και σταμάτησαν οι αναφορές για την εμφάνισή του. Επίσημα πάντως, το τελευταίο τέτοιο ζώο πέθανε σε αιχμαλωσία τη δεκαετία του 1930.

Το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και η αμερικάνικη εταιρεία βιοτεχνολογίας Colossal -που έχει ως στόχο και την επαναφορά -ή «απο-εξαφάνιση» των… μαμούθ- σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν όλες τις διαθέσιμες γενετικές τεχνολογίες και να αξιοποιήσουν κύτταρα από είδη με παρόμοιο DNA, ώστε να δημιουργήσουν μια νέα τίγρη της Τασμανίας στο εργαστήριο.

Το φιλόδοξο αυτό πρόγραμμα έχει κόστος πολλών εκατομμυρίων, ενώ αν όλα πάνε καλά, τα πρώτα ζώα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν σε περίπου 10 χρόνια. Τότε, οι επιστήμονες θα τα επανεισάγουν σε ελεγχόμενες περιοχές της Τασμανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πάντως, για να επιτύχει, οι επιστήμονες παραδέχονται ότι θα πρέπει στο ενδιάμεσο να συντελεστούν κι άλλες σημαντικές ανακαλύψεις στον τομέα της γενετικής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.