ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο τρόπος που στο μέλλον θα ελέγχεται η δίαιτα και η λογοκλοπή

Ο τρόπος που στο μέλλον θα ελέγχεται η δίαιτα και η λογοκλοπή

Η Τεχνητή Νοημοσύνη, μπορεί πλέον να κάνει προβλέψεις αν κάποιος άνθρωπος πρόκειται να παρατήσει τη δίαιτά του, αν κάνει σκονάκια στο σχολείο ή θα γράψει ψέματα στο βιογραφικό του.

Για παράδειγμα η εταιρία Crosschq με έδρα την Καλιφόρνια χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και ανάλυση δεδομένων για να βοηθήσει τους εργοδότες στις προσλήψεις προσωπικού. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρίας, η τεχνολογία αυτή, «συλλέγει άμεσα πληροφορίες από τους ανθρώπους, για τους ανθρώπους και μετατρέπει τις γνώσεις αυτές σε ένα ισχυρό προγνωστικό δεδομένο» προκειμένου να βοηθήσει την εταιρία να επιλέξει τον κατάλληλο υποψήφιο.

Ειδικότερα, η εταιρία χρησιμοποιεί τεχνολογία με το όνομα Human Intelligence Hiring. Ζητεί από τους υποψήφιους εργαζόμενους να βαθμολογήσουν τους εαυτούς τους σε διαφορετικούς τομείς, όπως για παράδειγμα το κατά πόσο δίνουν σημασία στη λεπτομέρεια ή παίρνουν πρωτοβουλίες. Οι ίδιες ερωτήσεις υποβάλλονται στους πρώην εργοδότες τους βάσει των συστατικών τους επιστολών. Οι απαντήσεις των δυο πλευρών συγκρίνονται και εντοπίζονται με αυτό τον τρόπο τυχόν ασυνέπειες.

Αυτός δεν είναι όμως ο μόνος τομέας στον οποίο χρησιμοποιείται η μηχανική μάθηση: ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ της Φιλαδέλφεια, έχουν αναπτύξει μια εφαρμογή για smartphone που ονομάζεται «OnTrack» που μπορεί να προβλέψει τις πιθανότητες που έχει ένα άτομο να κάνει «παρασπονδίες» στην δίαιτα που ξεκίνησε.

Ο Έβαν Φόρμαν, καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Ντρέξελ, εξηγεί ότι παρότι οι εφαρμογές για την απώλεια βάρους είναι «εξαιρετικά δημοφιλείς» τελικά πολλοί λόγοι καταφέρνουν επιτυχώς να συνεχίζουν να κάνουν βάρος με την χρήση τους. Με λίγα λόγια αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να παραμείνει κάποιος πιστός στο σχέδιο απώλεια βάρος του.

Η εν λόγω εφαρμογή, χρησιμοποιεί προηγμένες στατιστικές μεθόδους για να καθορίσει τις διατροφικές συνήθειες του χρήστη.

Ο Φόρμαν εξηγεί ότι η εφαρμογή μπορεί να προβλέψει ποια διατροφικά πρότυπα μπορούν να κρατήσουν στο σχέδιο απώλειας βάρους τον χρήστη και ποια μπορεί να τον οδηγήσουν να τα παρατήσει.

Όταν ο αλγόριθμος εντοπίζει υψηλό κίνδυνο, στέλνει ένα εξειδικευμένο μήνυμα στο χρήστη που να ταιριάζει με τους λόγους που μπορεί να τον οδηγήσουν να τα παρατήσει. Οι προβλέψεις της εφαρμογής βελτιώνονται με την πάροδο του χρόνου καθώς βελτιώνεται συνεχώς όσον αφορά τις συνήθειες του χρήστη.

Τον περασμένο μήνα, ερευνητές του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, ανέπτυξαν μια τεχνολογία με το όνομα «Ghostwriter», η οποία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση και συγκρίνει τις εργασίες των φοιτητών με προηγούμενες εργασίες τους προκειμένου να εντοπίσει περιστατικά λογοκλοπής.

«Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε ότι τα γυμνάσια θα ξεκινήσουν να το χρησιμοποιούν κάποια στιγμή», δήλωσε ο Στεφάν Λορένζεν, φοιτητής με διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης που συμμετείχε στη δημιουργία της εν λόγω τεχνολογίας.

«Πριν το κάνουν όμως, πρέπει να γίνει μια ηθική συζήτηση σχετικά με την εφαρμογή της τεχνολογίας. Κανένα από τα αποτελέσματα του προγράμματος δεν θα πρέπει να λαμβάνεται αποκλειστικά υπόψιν, αλλά να χρησιμοποιείται για να υποστηριχθεί και να τεκμηριωθεί η υποψία εξαπάτησης».

Η δομή της τεχνολογίας αυτής είναι τέτοια, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, όπως για παράδειγμα σε υποθέσεις πλαστογραφίας εγγράφων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα έχει πλάκα να συνεργαστούμε με την αστυνομία, που στην παρούσα φάση χρησιμοποιεί εγκληματολόγους για να εντοπίσει ποιοτικές ομοιότητες και διαφορές μεταξύ κειμένων τα οποία συγκρίνουν. Μπορούμε να ελέγξουμε μεγάλες ποσότητες δεδομένων και να βρούμε μοτίβα. Φαντάζομαι ότι ο συνδυασμός αυτός θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας», είπε ο Λορένζεν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.