ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Αυτή τη φορά το κατάφερε o «ιπτάμενος άνθρωπος»: Ο Φράνκι Ζαπάτα με την ιπτάμενη συσκευή του πέταξε πάνω από τη Μάγχη

Αυτή τη φορά το κατάφερε o «ιπτάμενος άνθρωπος»: Ο Φράνκι Ζαπάτα με την ιπτάμενη συσκευή του πέταξε πάνω από τη Μάγχη

Αυτή τη φορά ο «ιπτάμενος άνθρωπος», Φράνκι Ζαπάτα, κατόρθωσε να περάσει το κανάλι της Μάγχης με τη φορητή ιπτάμενη μηχανή που ο ίδιος κατασκεύασε. Προσγειώθηκε για ανεφοδιασμό σε πλωτή πλατφόρμα στη μέση της πτήσης και συνέχισε το ριψοκίνδυνο άθλο του μέχρι τις ακτές της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο ριψοκίνδυνος Γάλλος εφευρέτης, Φράνκι Ζαπάτα, είχε στην πλάτη του καύσιμα μόνο για 10 λεπτά πτήσης και χρειάστηκε να σταματήσει για ανεφοδιασμό σε μια πλωτή πλατφόρμα στη μέση της πτήσης των 35 χλμ.

Συγκεκριμένα, ο ιπτάμενος άνθρωπος» Φράνκι Ζαπάτα διέσχισε το κανάλι της Μάγχης και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Να σημειώσουμε πως είχε ξανά επιχειρήσει να διασχίσει το κανάλι, τον περασμένο Ιούλη, αλλά απέτυχε να προσγειωθεί στην πλωτή πλατφόρμα κι έπεσε στο νερό.

Ο Ζαπάτα είχε υποσχεθεί να πραγματοποιήσει την πτήση τη Μέρα της Βαστίλης, στο πλαίσιο των εορτασμών της 14ης Ιουλίου, χρησιμοποιώντας την 1500 ίππων φορητή πτητική συσκευή, η οποία του επιτρέπει να πετά με ταχύτητες έως και 140 χλμ/ώρα.

«Απλά, ήθελα αυτή τη φορά να το κάνω, αλλάξαμε τη βάρκα, πήραμε μεγαλύτερη και φτιάξαμε και μεγαλύτερη πλατφόρμα», εξήγησε ο Φράνκι Ζαπάτα, για το μυστικό της επιτυχία του ριψοκίνδυνου άθλου του.

Δείτε τα βίντεο:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.