ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Δικό της λειτουργικό σύστημα παρουσιάζει η Ηuawei – Και το όνομα αυτού: HarmonyOS

Δικό της λειτουργικό σύστημα παρουσιάζει η Ηuawei  – Και το όνομα αυτού: HarmonyOS

Η Huawei παρουσίασε το δικό της λειτουργικό σύστημα, HarmonyOS, σε εκδήλωση στην Κίνα. Ο ιδρυτής της εταιρεία δήλωσε ότι είναι 60% πιο γρήγορο από το Android.

Το λειτουργικό σύστημα HarmonyOS που αναπτύχθηκε από την ίδια τη Huawei, παρουσίασε ο επικεφαλής του τμήματος καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας, Ρίτσαρντ Γου, σε συνέντευξη Τύπου στην Ντογκουάν της Κίνας.

Επιχειρώντας λογοπαίγνιο με την ονομασία του λειτουργικού «HarmonyOS», δηλαδή «αρμονία», ο Ρίτσαρντ Γου εξέφρασε την ελπίδα «να φέρει περισσότερη αρμονία στον κόσμο».

Ο ιδρυτής της Huawei, Ρεν Ζενγκφέι, δήλωσε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι καθολικό για πολλαπλές συσκευές του «ίντερνετ των πραγμάτων» (Internet of things) και 60% ταχύτερο από το Android.

Η Huawei υποχρεώθηκε να αντιδράσει αφότου η αμερικανική κυβέρνηση την τοποθέτησε σε «μαύρη λίστα» τον Μάιο για φερόμενες ύποπτες σχέσεις με κινεζικές μυστικές υπηρεσίες. Το Πεκίνο αρνήθηκε τους ισχυρισμούς, αλλά η Ουάσιγκτον απαγόρευσε σε αμερικανικές επιχειρήσεις να προχωρούν σε συναλλαγές με την εταιρεία δίχως ειδική άδεια.

Η Google έχει ήδη αναστείλει τη συνεργασία της με την Huawei σε τομείς που απαιτούν τη μεταφορά εξοπλισμού, λογισμικού και τεχνικών υπηρεσιών, ενώ έχει ακυρώσει την πρόσβαση στις ενημερώσεις του Android. Ωστόσο, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου επέτρεψε τις προσωρινές γενικές άδειες, οι οποίες υποστηρίζουν τις υπάρχουσες λειτουργίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Huawei είχε δηλώσει ότι το νέο λειτουργικό της σύστημα θα κυκλοφορήσει φέτος, μετά τις απαγορεύσεις που επέβαλε η Ουάσιγκτον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.