ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Φλώρινα: Φτιάχνει αεροσκάφη σε ένα υπόστεγο και τα στέλνει Αυστραλία

Φλώρινα: Φτιάχνει αεροσκάφη σε ένα υπόστεγο και τα στέλνει Αυστραλία

O Γιώργος Ηλιόπουλος δεν είναι ένας απλός λάτρης των αεροπλάνων. Κατασκευάζει ο ίδιος αεροσκάφη και τα πουλάει στην αγορά της Αυστραλίας.

Σε ένα υπόστεγο λίγο έξω από τη Φλώρινα έχει στήσει το «εργοστάσιό» του. «Τα αεροσκάφη που έχω φτιάξει όλα αυτά τα τελευταία χρόνια ανήκουν στην κατηγορία των υπερ-ελαφρών αεροσκαφών ή αλλιώς αεροσκαφών για χρήση σπορ ή ψυχαγωγίας. Αυτήν τη στιγμή κατασκευάζω ένα διθέσιο μοντέλο του “Άρχοντα”, για πελάτες στην Αυστραλία», παραδέχθηκε μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο «Άρχοντας» είναι ένα μοναδικό, ειδικό στον κόσμο, μοντέλο που όμοιό του δεν υπάρχει. Η νέα έκδοσή του θα είναι διθέσια και όπως εξήγησε ο Γιώργος Ηλιόπουλος: «Τα έξοδα της έρευνας και της εξέλιξης τα πληρώνουν οι ίδιοι οι πελάτες, οι Αυστραλοί που έκαναν την παραγγελία».

Εφόσον όλες οι φάσεις κατασκευής και δοκιμών ολοκληρωθούν με επιτυχία, ο κατασκευαστής θα αποστείλει το αεροσκάφος σε μορφή «πακέτου» εξαρτημάτων προς συναρμολόγηση και το αεροσκάφος θα το μοντάρουν οι πελάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιώργος Ηλιόπουλος ξεκίνησε τη μελέτη των μηχανολογικών και λοιπών δεδομένων για τη δημιουργία αεροσκαφών στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και ολοκλήρωσε τη δημιουργία του πρώτου -πλήρως λειτουργικού και φτιαγμένου από ξύλο αεροσκάφους του- το 1994. Έκανε, όμως, το μεγάλο άλμα, όταν ετοίμασε το καινοτομικής σχεδίασης μοντέλο «Άρχων» μετά το 2000, τολμώντας κάτι διαφορετικό: τοποθέτησε την προπέλα στο πίσω μέρος κι έτσι αεροδυναμικά το αεροσκάφος δανείζεται στοιχεία από το σχεδιασμό γνωστών μαχητικών αεροσκαφών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.