ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Πώς θα ενισχύσετε τη συγκέντρωση του παιδιού σας

Πώς θα ενισχύσετε τη συγκέντρωση του παιδιού σας

Σήμερα γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν τη συγκέντρωση ενός μαθητή στη καθημερινή του μελέτη στο σπίτι.

Οι πολλές ώρες εργασίας των γονέων, η ελλιπής ενημέρωση των δασκάλων επί τέτοιων θεμάτων και η κυριαρχία των ηλεκτρονικών μέσων σε ένα νοικοκυριό δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση για ένα μαθητή που έχει ευαίσθητη προσοχή.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε το παιδί μας να συγκεντρώνεται;

Ερεθίσματα

Μειώνουμε σημαντικά τα ερεθίσματα στο χώρο μελέτης: καλύτερα το παιδί να διαβάζει σε ένα γραφείο χωρίς στολισμούς και πολλά αντικείμενα επάνω.

Ηρεμία στο σπίτι

Η επιστροφή στο σπίτι καλό είναι να μην βομβαρδίζεται από ερωτήσεις που προκαλούν δυσφορία και στρες. Τρώμε ήρεμα, κάνουμε “ψιλή” κουβέντα με το παιδί μας και κατόπιν ξεκινάει τη μελέτη με ήρεμη διάθεση.

Μείωση ζάχαρης

Μειώνουμε δραστικά τη ζάχαρη και την καφεΐνη: σε πολλά τρόφιμα υπάρχει κρυφή καφεΐνη και φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη προκαλεί υπερδιέγερση.

Δομή

Η καθημερνή μελέτη είναι πολύ σημαντικό να έχει μια δομή όσον αφορά το χρόνο της. Καλό είναι να θέτουμε στόχους μέσα σε πλαίσια (φυσικά όχι υπερβολικούς). Για παράδειγμα “για τη Γλώσσα θα χρειαστούν 40 λεπτά με δυο διαλείμματα”. “Τα Μαθηματικά χρειάζονται σήμερα 20 λεπτά με ένα διάλειμμα”. Η μπορείτε να θέτετε πιο μικρούς στόχους “Θα κάνουμε αντιγραφή και μετά θα πιείς χυμό..” κοκ.

Μειώστε τη βαθμοθηρία

Μην περνάτε στο παιδί μηνύματα βαθμοθηρίας και άκαρπου ανταγωνισμού που μόνο το στρες αυξάνουν. Αυξήστε την αυτοπεποίθηση του παιδιού και ενθαρρύνετε το καθημερνά να προσπαθεί και να προσπαθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η επιτυχία έρχεται μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, σωστά;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.