ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κρήτη: Χωρίς καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης

Αδύνατη η τροφοδοσία στα καύσιμα

Κρήτη: Χωρίς καύσιμα και πετρέλαιο θέρμανσης

Τελειώνουν τα αποθέματα τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και του πετρελαίου κίνησης αλλά και της αμόλυβδης βενζίνης σε ολόκληρη την Κρήτη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Βενζινοπωλών Γιάννης Δρακακάκης, η έλλειψη αυτή οφείλεται αφενός στη μεγάλη ζήτηση τις προηγούμενες ημέρες για πετρέλαιο θέρμανσης, εξαιτίας του κρύου και της κακοκαιρίας, όσο και στην αιφνιδιαστική χθεσινοβραδινή απόφαση της κυβέρνησης, να θέσει τις Περιφέρειες που πλήττονται από την κακοκαιρία σε γενική αργία, χωρίς να προβλέπει την λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών, όπως το Τελωνείο. Αυτή έχει ως αποτέλεσμα, να μην μπορεί να γίνει τροφοδοσία στα καύσιμα.

Για να ομαλοποιηθεί η τροφοδοσία στα καύσιμα κίνησης θα χρειαστούν δύο – τρεις ημέρες, για το πετρέλαιο θέρμανσης ωστόσο, θα χρειαστούν πέντε με έξι μέρες, διότι ήδη τα πρατήρια δεν διαθέτουν και η ζήτηση είναι πολύ αυξημένη.

Την ίδια ώρα οι τιμές σε όλα τα καύσιμα είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με την μέση τιμή της αμόλυβδης να έχει φτάσει στο 1,82, στο πετρέλαιο κίνησης 1,55 και στο πετρέλαιο θέρμανσης 1,24, δηλαδή 1240 ευρώ, δηλαδή αύξηση 40% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο πέρυσι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτές οι αυξήσεις οφείλονται στο διεθνές ενεργειακό πρόβλημα έκρηξης των τιμών, όπως και στον υψηλό φόρο κατανάλωσης, με την Ελλάδα να είναι στην 4η θέση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.