ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συμβόλαια ύψους 235 εκατ. δολαρίων από τη USAF για τη Rolls-Royce

Συμβόλαια ύψους 235 εκατ. δολαρίων από τη USAF για τη Rolls-Royce

Η Rolls-Royce υπέγραψε δύο συμβόλαια με την Αμερικανική αεροπορία (USAF: United States Air Force) για την παροχή  υπηρεσιών συντήρησης, γενικής επισκευής και επιδιόρθωσης, καθώς και εξαρτημάτων για τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130J Hercules.

Τα δύο αυτά συμβόλαια, που ανατέθηκαν από το Επιτελείο της 330 Μονάδας Τακτικής Αεροπορικής Υποστήριξης στο Κέντρο Αεροπορικής Διοικητικής Μέριμνας Ουόρνερ Ρόμπινς που βρίσκεται στη αεροπορική βάση Ρόμπινς, έχουν αξία περίπου 235 εκατ. δολάρια ΗΠΑ και διάρκεια πέντε χρόνια. Βάσει των συμβολαίων υπηρεσιών, η Rolls-Royce θα παρέχει εκτενείς υπηρεσίες για τους κινητήρες AE 2100D3, τις προπέλες Dowty R-391, καθώς και για άλλες μονάδες των συστημάτων ώσης που εξοπλίζουν τα μεταφορικά αεροσκάφη C-130J Hercules. Τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται ευρύτατα από τη USAF, την αεροπορική Εθνοφρουρά (Air National Guard), τις εφεδρικές δυνάμεις και τις μονάδες ειδικών επιχειρήσεων. Η εν λόγω συμφωνία καλύπτει ολόκληρο το σύστημα ώσης που εξοπλίζει τα αεροσκάφη C-130J, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για τη συντήρηση όλων των εφεδρικών και μη-εγκατεστημένων κινητήρων και προπελών, ενώ παρέχεται αποθήκη συντήρησης για τις ατράκτους. Επίσης, η Rolls-Royce θα προσφέρει 17 κινητήρες AE 2100D3, καθώς και τα απαιτούμενα επιπρόσθετα παρελκόμενα, ώστε να διασφαλιστεί η πλήρης διαθεσιμότητα του συστήματος ώσης. Η Rolls-Royce θα διαθέσει μία κινητή ομάδα αντιπροσώπων που θα επιβλέπει τις εργασίες στις επιχειρησιακές βάσεις, ενώ θα διαχειρίζεται το εν λόγω πρόγραμμα και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη στην αεροπορική βάση Ρόμπινς. Ακόμη, η Rolls-Royce θα συνεχίσει τη λειτουργία του Σημείου Ελέγχου Αποθεμάτων (Inventory Control Point) της USAF, το οποίο συστάθηκε το 2006 στην Ινδιανάπολη και που διανείμει εξαρτήματα των συστημάτων ώσης ανά τον κόσμο, οπουδήποτε βρίσκεται αεροσκάφος C-130J σε υπηρεσία με την Αμερικανική αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι από το 1956, το αεροσκάφος C-130, εξοπλισμένο με κινητήρες T56 της Rolls-Royce, αποτελεί το βασικό αεροσκάφος για θέματα τακτικών μεταγωγών και ειδικών αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Η παράδοση αυτή συνεχίζεται με την πιο πρόσφατη έκδοση του αεροσκάφους, η οποία εξοπλίζεται με τους κινητήρες AE 2100D3. Ο Dennis Jarvi, Πρόεδρος του τομέα Άμυνας-Βόρεια Αμερική της Rolls-Royce, δήλωσε: «Η Πολεμική Αεροπορία των Η.Π.Α. αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πελάτες για τη Rolls-Royce και είμαστε σίγουροι πως βάσει αυτών των νέων συμφωνιών θα εξασφαλιστεί η διαθεσιμότητα των συστημάτων ώσης για την κάλυψη των αναγκών των αποστολών της Πολεμικής Αεροπορίας των Η ΠΑ. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη μακράν ιστορία μας με την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, καθώς οι συγκεκριμένες συμφωνίες υπηρεσιών, σχεδιασμένες ειδικά για τον πελάτη μας, συμβολίζουν μια συνεργασία που επικεντρώνεται στην απόδοση». Ο AE 2100D3 είναι ένας ελαφρύς, σπονδυλωτός στροβιλοελικοφόρος κινητήρας με ιπποδύναμη 4,600 ίππους, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περισσότερο από 1 εκατομμύριο ώρες πτήσης. Το εν λόγω σύστημα ώσης αποτελεί μέρος του «κοινού πυρήνα» της γραμμής κινητήρων AE που παράγεται από τη Rolls-Royce. Η εν λόγω αξιόπιστη και καταξιωμένη σειρά κινητήρων AE, η οποία έχει υπερβεί τα 25 εκατομμύρια ώρες πτήσης, κατασκευάζεται  στην Ινδιανάπολη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.