ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

BBC: Διακόπτει την υπηρεσία του στη Μιανμάρ λόγω λογοκρισίας

BBC: Διακόπτει την υπηρεσία του στη Μιανμάρ λόγω λογοκρισίας

«Το BBC δεν μπορεί πλέον να δέχεται τις παρεμβολές ή τη λογοκρισία των προγραμμάτων του από τις τηλεοράσεις που το αναμεταδίδουν, διότι αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών του», ανακοίνωσε το βρετανικό δίκτυο.

Από τον Απρίλιο του 2014 η υπηρεσία του BBC, με έδρα τη Ρανγκούν, παρήγαγε καθημερινά ένα δελτίο ειδήσεων για το τηλεοπτικό δίκτυο MNTV, το οποίο παρακολουθούσαν περίπου 3,7 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Η υπηρεσία στα βιρμανικά του BBC δεν θα μεταδίδεται πλέον από την τηλεόραση της Μιανμάρ, με το τηλεοπτικό δίκτυο να καταγγέλλει «λογοκρισία», σε μια χώρα που είναι ταμπού να γίνεται αναφορά στη μουσουλμανική μειονότητα των Ροχίνγκια. Ωστόσο το BBC ανακοίνωσε τη διακοπή της συνεργασίας εξαιτίας της άρνησης που προβάλλει το MNTV να μεταδώσει πολλές από τις εκπομπές του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το BBC δεν μπορεί πλέον να δέχεται τις παρεμβολές ή τη λογοκρισία των προγραμμάτων του από τις τηλεοράσεις που το αναμεταδίδουν, διότι αυτό υπονομεύει την εμπιστοσύνη των τηλεθεατών του», ανακοίνωσε το βρετανικό δίκτυο. Ένα στέλεχος του MNTV, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, διευκρίνισε ότι η αντιπαράθεση οφείλεται στη χρήση της λέξης «Ροχίνγκια» σε κάποια προγράμματα του BBC. Στη Μιανμάρ οι Ροχίνγκια αποκαλούνται «Μπανγκλαντεσιανοί», αν και πολλά μέλη της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας ζουν επί γενιές στη χώρα. Ακόμη και η ηγέτιδα της χώρας Αούνγκ Σαν Σου Κι δεν έχει ποτέ χρησιμοποιήσει τη λέξη «Ροχίνγκια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.