ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τι προκάλεσε τη πτώση του συστήματος τσεκ ιν χθες στα αεροδρόμια; (φωτό)

Τι προκάλεσε τη πτώση του συστήματος τσεκ ιν χθες στα αεροδρόμια; (φωτό)

Χαμός με τις καθυστερήσεις των πτήσεων επικράτησε χθες στα περισσότερα και μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου…

Χθες λίγο πριν το μεσημέρι και για περίπου τέσσερις ώρες καταγράφηκαν καθυστερήσεις σε πτήσεις σε μεγάλα αεροδρόμια ανά τον κόσμο, όπως στο Χίθροου και το Γκάτγουικ του Λονδίνου, το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, της Ουάσινγκτον, της Μελβούρνης, του Γιοχάντεσμπουργκ, της Ζυρίχης, το Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού αλλά και το Τσάνγκι της Σινγκαπούρης. Καθυστερήσεις, μικρότερες του τετάρτου καταγράφηκαν και στο Ελ.Βενιζέλος της Αθήνας.

Το πρόβλημα δεν ήταν των αεροδρομίων, καθώς σημειώθηκε στο σύστημα check in που έχουν αεροπορικές, το περίφημο Amadeus. Το σύστημα χρησιμοποιείται από 125 αεροπορικές ανά τον κόσμο και μεταξύ άλλων χθες επηρεάστηκαν η British Airways, η Air France,η Lufthansa και πολλές άλλες.

Τι όμως προκάλεσε την πτώση του συστήματος; Παρότι αναπτύχθηκαν αμέσως πολλές θεωρίες με τους συνωμοσιολόγους να μιλούν για μια πιθανή κυβερνοεπίθεση στο λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιούν οι αεροπορικές για το check in η ίδια η ισπανική εταιρεία της Amadeus εξήγησε ότι το… κακό ξεκίνησε από κάτι πολύ διαφορετικό. Συνέβη κάτι πολύ απλό, χάλασε ένας διακόπτης.

«Το περιστατικό σχετίζεται με την εσωτερική μας υποδομή. Προκλήθηκε από ένα πρόβλημα σε έναν ελαττωματικό διακόπτη κατά τη διάρκεια της συντήρησης του δικτύου» ανέφερε η εταιρεία μιλώντας στην MailOnline.

Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε γρήγορα από τους τεχνικούς της εταιρείας, ωστόσο σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε πολλές πτήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.