ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Δουλειές με… φούντες στη Ροδόπη: Καλλιεργούσαν κάνναβη και διακινούσαν όπλα και αρχαία

Δουλειές με… φούντες στη Ροδόπη: Καλλιεργούσαν κάνναβη και διακινούσαν όπλα και αρχαία

Πολυάσχολοι ήταν δύο άνδρες στη Ροδόπη, οι οποίοι συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με κατηγορίες κατά περίπτωση για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Οι δύο δράστες πήγαν να ποτίσουν τη χασισοφυτεία που καλλιεργούσαν σε δύο σημεία μιας αγροτικής περιοχής της Ροδόπης, αλλά συνελήφθησαν από τις αστυνομικές αρχές. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Κομοτηνής είχαν στήσει νυχτερινό καρτέρι στην περιοχή, όπου είχαν εντοπίσει τα συνολικά έξι χασισόδεντρα, και όταν οι δύο Έλληνες έφθασαν με ένα αυτοκίνητο τούς φόρεσαν χειροπέδες.

Στο εσωτερικό του οχήματος που κατασχέθηκε και στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο δοχεία με νερό και επτά άδεια, καθώς και ένα ζευγάρι μπότες και ένα αναδιπλούμενο μαχαίρι. Η έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του ενός δράστη μαζί με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ έφερε στο «φως» άλλα τρία πιστόλια, ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής, πέντε μαχαίρια, μία σπάθα μήκους 45 εκατοστών, 553 φυσίγγια διαφόρων τύπων, τρεις θήκες πιστολιού, 35 ναρκωτικά χάπια χωρίς την σχετική ιατρική συνταγή, αλλά και τρία τεμάχια αμφορέων και μία εκκλησιαστική εικόνα που χρονολογείται από τους βυζαντινούς χρόνους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμφορείς και η εικόνα παραδόθηκαν στις αντίστοιχες Εφορείες του υπουργείου Πολιτισμού για να χρονολογηθούν και να αξιοποιηθούν, ενώ η Ασφάλεια Κομοτηνής συνεχίζει την προανάκριση για να εξακριβώσει την προέλευσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.