ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κατά της Νοτιο-Οσσετικής ανεξαρτησίας ο εκπρόσωπος της ΕΕ

Κατά της Νοτιο-Οσσετικής ανεξαρτησίας ο εκπρόσωπος της ΕΕ

Τα αποτελέσματα ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Νοτίου Οσσετίας δεν θα έχουν καμία εγκυρότητα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο απεσταλμένος της για την περιοχή του Νοτίου Καυκάσου, Peter Semneby.

Το δημοψήφισμα αυτό, που έχει προγραμματιστεί έτσι ώστε να διεξαχθεί παράλληλα με τις «προεδρικές» εκλογές της 12ης Νοεμβρίου, δεν θα συμβάλλει –πάντοτε σύμφωνα με τον Semneby- στην επίλυση του προβλήματος, καθώς το όποιο της αποτέλεσμα δεν θα αναγνωρισθεί από την ΕΕ, όπως ακριβώς συνέβη, με αντίστοιχα δημοψηφίσματα το 1992 και το 2001. Παρόλα αυτά υπάρχει μια σημαντική διαφορά συγκριτική με τα προηγούμενα δημοψηφίσματα. Σε σχέση με το 1992 ή το 2001, σχεδόν το σύνολο των κατοίκων της Νότιας Οσσετίας δεν κατείχαν ρωσικά διαβατήρια, γεγονός που τους καθιστά και de jure πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, δημιουργεί δηλαδή συμβατική υποχρέωση υπεράσπισής τους. Επίσης δεν υπήρχε το προηγούμενο, ή μάλλον το προαναγγελθέν τετελεσμένο της Κοσοβαρικής ανεξαρτησίας, που η ρωσική διπλωματία έχει επαναλάβει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα «αξιοποιήσει» για το σύνολο των δικών της συμφερόντων στο μετα-σοβιετικό χώρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.