ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ogimachi: Tο πανέμορφο χωριό που μένεις μόνο μία νύχτα!

Η ομορφιά του ξεπερνά κάθε δυσκολία

Ogimachi: Tο πανέμορφο χωριό που μένεις μόνο μία νύχτα!

Η περιοχή του Shirakawago είναι μία από τις πιο γραφικές της Ιαπωνίας. Πολύ μικρά χωριά, χτισμένα κατά μήκος του γραφικού ποταμού Sho, περιτριγυρισμένα από πευκόφυτα βουνά και πλήρως εναρμονισμένα με το περιβάλλον συνθέτουν ένα τοπίο σαν ζωγραφιά.

Περίπου 180 μικρές αγροικίες με αχυρένιες επικλινείς σκεπές, υπόστεγα και αχυρώνες, χτισμένες οι περισσότερες εδώ και 2-3 αιώνες, δίνουν το δικό τους μοναδικό χρώμα. Όταν το βράδυ ανάβουν τα φώτα των σπιτιών, αποκαλύπτεται μια μαγευτική εικόνα. Ιδιαίτερα το χειμώνα, που όλα είναι χιονισμένα.

Το πιο δημοφιλές από τα λιλιπούτεια χωριά είναι το Ogimachi, που το 1995 ανακηρύχτηκε από την Ουνέσκο περιοχή παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Εκεί οι επισκέπτες θα αντιμετωπίσουν μια ιδιαιτερότητα: Επιτρέπεται να μείνουν μόνο για μία νύχτα σε κάθε σπίτι – αν κάποιος επιθυμεί περισσότερες διανυκτερεύσεις θα πρέπει κάθε βράδυ να αλλάζει κατάλυμα. Ωστόσο η ομορφιά του ξεπερνά κάθε δυσκολία και αυτή η… ταλαιπωρία αξίζει πραγματικά τον κόπο!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.