ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Μπριζίτ Μακρόν: Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της

Μπριζίτ Μακρόν: Δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει την επιρροή της

Η Μπριζίτ Μακρόν αναλαμβάνει δράση και παίρνει υπό την προστασία της υπουργό που εμπλέκεται σε υπόθεση διαφθοράς

Μπορεί ο Ρισάρ Φεράν, ο νέος υπουργός Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών και στενός συνεργάτης του Εμμανουέλ Μακρόν, να κατηγορείται για εμπλοκή του σε υπόθεση διαφθοράς, που χρονολογείται από το 2011, όμως στο πλευρό του έχει έναν ισχυρό σύμμαχο

Λίγους μήνες προτού ο Εμμανουέλ Μακρόν αναδειχθεί νικητής των γαλλικών προεδρικών εκλογών, σε συνέντευξή του είχε ξεκαθαρίσει ότι, αν εκλεγεί πρόεδρος, η 64χρονη σύζυγός του, Μπριζίτ, θα έχει ενεργό ρόλο στο πλευρό του.

Ήδη, η νέα Πρώτη Κυρία του Μεγάρου των Ηλυσίων και πρώην καθηγήτρια Γαλλικών και Λατινικών του Μακρόν, έχει οργανώσει το δικό της γραφείο στο ισόγειο του Ελιζέ. Όταν τα πρώτα μικρά «σύννεφα» εμφανίστηκαν πάνω από την νέα κυβέρνηση του Γάλλου προέδρου με την ανακοίνωση της γαλλικής εισαγγελίας την 1η Ιουνίου για την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τον Ρισάρ Φεράν, τον νέο υπουργό Εδαφικής Συνοχής των Περιφερειών και στενό σύμμαχο του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, ο Φεράν ήξερε ότι μπορεί να υπολογίζει στη συμπαράσταση της Μπριζίτ Μακρόν.

Ο Ρισάρ Φεράν, αρνείται τις κατηγορίες για εμπλοκή του σε υπόθεση που χρονολογείται από το 2011, όταν ήταν γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού ασφαλιστικού οργανισμού Mutuelles de Bretagne και φέρεται να ευνόησε κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει στην σύντροφό του, όπως υποστηρίζει η σατιρική εφημερίδα Canard Enchaine.

Το γαλλικό περιοδικό Gala αναφέρει ότι πολλά στελέχη από το κίνημα En Marche του Μακρόν αναστατώθηκαν από την υπόθεση Φεράν, αλλά η σύζυγος του Γάλλου προέδρου έδειξε αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα ακόμα και στην αναταραχή και απέδειξε πως είναι μία γυναίκα που μπορεί να διαχειριστεί μια πολιτική κρίση.

Στα τέλη του περασμένου μήνα, όταν ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Ζεράρ Κολόμπ, κάλεσε μερικά από τα στελέχη της κυβέρνησης «για ένα φιλικό ποτηράκι», όπως γράφει το Paris Match, με στόχο να ανυψωθεί το ηθικό των συμμετεχόντων, εξαιτίας της υπόθεσης Φεράν, ο Εμμανουέλ Μακρόν έδειξε ξεκάθαρα την στήριξή του στον Ρισάρ Φεράν. Όμως, ο Φεράν εμφανίστηκε στη συγκέντρωση «χλωμός» και «πικραμένος», μέχρι που η Μπριζίτ Μακρόν ανέλαβε δράση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το Paris Match, η νέα οικοδέσποινα του Μεγάρου των Ηλυσίων, πήρε από το χέρι τον Γάλλο υπουργό και τον οδήγησε στο μπαλκόνι, όπου οι δυο τους συζήτησαν, άγνωστο τι, για δέκα λεπτά. Με αυτή της την κίνηση η Μπριζίτ Μακρόν έστειλε ένα μήνυμα σε όσους σκέφτονται να απομακρύνουν τον Φεράν από την θέση του και παράλληλα, δείχνει ότι τα μέλη του κινήματος En marche, που τώρα έχει μετατραπεί στο κόμμα, La République en marche, παραμένουν ενωμένα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.