ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Φόρος υγείας» σε αλάτι, ζάχαρη, αλκοόλ, καπνά! Για τα εμβόλια θα πληρώσει κανείς;

Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον ζάμπλουτο Σουλτάνο του Μπρουνέι

Βίντεο: 15 πράγματα που δεν ξέρατε για τον ζάμπλουτο Σουλτάνο του Μπρουνέι

Ο Σουλτάνος Χασανάλ Μπολκιάχ (15 Ιουλίου 1946) είναι ο ηγέτης του Μπρουνέι από το 1984. Το πλήρες όνομά του είναι Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa’adul Khairi Waddien.

Γιος του Sir Omar Ali Saifuddin Sa’adul Khairi Waddien, προηγούμενου Σουλτάνου, γεννήθηκε στο Brunei Town (σημερινό Bandar Seri Begawan) στις 15 Ιουλίου 1946 και ανακηρύχθηκε διάδοχος του θρόνου το 1961 και Σουλτάνος στις 5 Οκτωβρίου 1967, μετά την εθελοντική παραίτηση του πατέρα του. Σύζυγός του είναι η Saleha, Al-Muhtadee Billah Bolkiah. Τον Αύγουστο του 2005 έκανε τον τρίτο του γάμο.

Στις αρχές της δεκαετίας του του ’90 εισήγαγε στο σουλτανάτο του Μπρουνέι μια νέα συντηρητική ιδεολογία που την ονόμασε Μαλαϊκή Ισλαμική Μοναρχία, η οποία ονομάζεται “Μαλαϊκή” επειδή η χώρα βρίσκεται στην ευρεία περιοχή της Μαλαϊκής Χερσονήσου και “Ισλαμική Μοναρχία” επειδή παρουσιάζει τη μοναρχία ως υπερασπιστή της πίστης.Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει αρκετές κινήσεις για τον εκδημοκρατισμό των θεσμών, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του Πρωθυπουργό και Πρόεδρο. Στο όνομά του έχει προσθέσει τους τίτλους του “Χατζί” (ιερού προσκυνητή στους αγίους τόπους) και του “σερ” (όπως ανακηρύχτηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Β΄). Είναι ο δεύτερος πλουσιότερος μονάρχης του κόσμου (μετά τον Βασιλιά της Ταϋλάνδης).

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι, Χασανάλ Μπολκιάχ, ξεχωρίζει ως ο άνθρωπος που έχει διοργανώσει το μεγαλύτερο και ακριβότερο πάρτι γενεθλίων παγκοσμίως. Ήταν Ιούλιος του 2006 όταν ο σουλτάνος έγινε 50 ετών και για να το γιορτάσει κάλεσε στο Μπρουνέι 60.000 ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο. Στο μικρό σουλτανάτο βρέθηκε και ο βασιλιάς της ποπ Μάικλ Τζάκσον, ο οποίος έδωσε τρεις συναυλίες προς τιμήν του μονάρχη. Οσο για τον λογαριασμό, ξεπέρασε τα 23 εκατ. δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.