ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Μέρκελ: «Είχα απόλυτη επίγνωση για την υπερβολική επιβάρυνση προς τους Έλληνες» (βίντεο)

Α.Μέρκελ: «Είχα απόλυτη επίγνωση για την υπερβολική επιβάρυνση προς τους Έλληνες» (βίντεο)

Στην εποχή της μεγάλης λιτότητας που βίωσε η Ελλάδα, αλλά και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η ίδια, αναφερόμενη στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, τίς χαρακτήρισε «αρκετά ζωντανές», σημειώνοντας ότι οι δυσκολίες ήταν δεδομένες προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα του ευρώ.

«Είχα απόλυτη επίγνωση για την υπερβολική επιβάρυνση και για την πρόκληση που σήμαινε αυτό για τους ανθρώπους στην Ελλάδα» σημείωσε.

Ωστόσο, όπως τόνισε, βρέθηκε κοινή πορεία, κοινός βηματισμός, και «καταφέραμε η Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ΕΕ».

Στη συνέχεια, η Άνγκελα Μέρκελ, αναφέρθηκε σε μία ακόμα «τεράστια πρόκληση», το μεταναστευτικό, που ξέσπασε το 2015, σημειώνοντας ότι «αποδείξαμε πως μπορούμε να συμμεριζόμαστε ευθύνες».

Κάνοντας μνεία στο Σύμφωνο ΕΕ-Τουρκίας, ανέφερε ότι είναι παράδειγμα που «μάς δείχνει ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και με την Τουρκία».

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, η Γερμανίδα Καγκελάριος επεσήμανε: «Γνωρίζω μεγάλο αριθμό προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα στη συνεργασία της με την Τουρκία».

Όπως είπε, συζητήσαμε ότι θα πρέπει να ισχύουν τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και το Διεθνές Δίκαιο, συμπληρώνοντας: «Διαπιστώνουμε ότι είναι σημαντικό, αλλά πολύ δύσκολο να βρίσκουμε λύσεις μέσω του διαλόγου».

Σημειωτέον ότι στην έναρξη των δηλώσεών της, η Άνγκελα Μέρκελ παρατήρησε ότι πρόκειται για την τελευταία επίσημη επίσκεψη ως Καγκελάριος της Γερμανίας, σπεύδοντας να τονίσει πάντως ότι δεν θα είναι η τελευταία φορά που έρχεται στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, η ίδια πραγματοποίησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ προηγουμένως η Άνγκελα Μέρκελ έγινε δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως η Άγκελα Μέρκελ διαμόρφωσε την πολιτική ζωή της Γερμανίας και της Ευρώπης τις τελευταίες δύο δεκαετίες ενώ επισήμανε ότι η χώρα μας πλήρωσε βαρύ τίμημα κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και πως υπήρξαν στιγμές που «αισθανθήκαμε μόνοι».

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στις σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας, σημείωσε ότι «έζησαν σκαμπανεβάσματα», αλλά «εδράζονται σε στέρεες βάσεις».

Η Γερμανίδα Καγκελάριος έφθασε στην Αθήνα χθες το βράδυ, για μία επίσκεψη που κρίνεται ως υψηλού συμβολισμού. Χθες το βράδυ η Άνγκελα Μέρκελ και ο Κυριάκος Μητσοτακης δείπνησαν στο σπίτι του πρωθυπουργού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.