ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Λευκορωσία

Άνοιξαν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές στη Λευκορωσία

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή, οι ψηφοφόροι στη Λευκορωσία για να εκλέξουν τα μέλη του κοινοβουλίου της χώρας, με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) να έχει στείλει παρατηρητές στην πρώην σοβιετική δημοκρατία της Ανατολικής Ευρώπης.

Οι βουλευτικές εκλογές θεωρούνται βαρόμετρο για την εξουσία του προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο, που κυβερνά τη χώρα 25 χρόνια και θεωρείται ότι θα επανεκλεγεί την επόμενη χρονιά. Ο πρόεδρος έχει τη στήριξη βουλευτών από διάφορα πολιτικά κόμματα.

Η γειτονική Ρωσία είναι ο στενότερος σύμμαχος της Λευκορωσίας. Τα σύνορα των δύο χωρών είναι ανοικτά και έχουν ιδιαίτερα στενούς οικονομικούς και στρατιωτικούς δεσμούς.

Ο ΟΑΣΕ έχει στείλει πάνω από 400 παρατηρητές. Επέκρινε έντονα τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές πριν από τρία χρόνια, υποστηρίζοντας ότι «αμαυρώθηκαν από μεγάλο αριθμό παρατυπιών και έλλειψη διαφάνειας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07.00 και θα κλείσουν στις 19.00 (ώρες Ελλάδας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.