ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ντ.Τραμπ για Αφγανιστάν: «Πρώτα εκεχειρία μετά ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν»

Ντ.Τραμπ για Αφγανιστάν: «Πρώτα εκεχειρία μετά ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν»

Μετά τις αποτυχημένες συνομιλίες και τις νέες επιθέσεις των Ταλιμπάν, ο Ντόναλντ Τραμπ διαμήνυσε πως δεν θα ξανακάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αν δεν υπάρξει εκεχειρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αφγανό ομόλογό του Άσραφ Γάνι επέμεινε ότι η κήρυξη εκεχειρίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Ταλιμπάν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αφγανικής προεδρίας Σεντίκ Σεντίκι σε μια σειρά tweets.

Σύμφωνα με αυτά, ο Τραμπ επεσήμανε επίσης ότι προκειμένου να επιτύχει μια διαδικασία ειρήνευσης, είναι «απαραίτητη» η συμμετοχή της Καμπούλ σε αυτές.

Οι ΗΠΑ συνομιλούσαν με τους Ταλιμπάν επί σχεδόν έναν χρόνο σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος στο Αφγανιστάν που διαρκεί 18 χρόνια.

Όμως ο Αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να τις διακόψει τον Σεπτέμβριο έπειτα από μία επίθεση των Ταλιμπάν που κόστισε τη ζωή σε έναν Αμερικανό στρατιώτη.

Η Καμπούλ δεν συμμετείχε στις συνομιλίες αυτές, έπειτα από αίτημα των ανταρτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ επεσήμανε ότι μόλις οι ΗΠΑ αποχωρήσουν από το Αφγανιστάν, οι αντάρτες θα συνομιλήσουν με όλες τις αφγανικές πλευρές, αλλά όχι με την αφγανική κυβέρνηση ως «νόμιμο κράτος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.