ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στις κάλπες η Κροατία – Εκλογές στις 5 Ιουλίου

Στις κάλπες η Κροατία – Εκλογές στις 5 Ιουλίου

Βουλευτικές εκλογές για τις 5 Ιουλίου, προκήρυξε χθες ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.

Στις εκλογές θα έρθουν αντιμέτωπα το κεντροδεξιό κόμμα Κροατική Δημοκρατική Ένωση (HDZ), το οποίο βρίσκεται στην εξουσία, με το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης, τους Σοσιαλδημοκράτες (SDP), που βρίσκεται λίγο πίσω στις δημοσκοπήσεις.

Κανένα κόμμα δεν αναμένεται να εξασφαλίσει απόλυτη πλειοψηφία και έτσι το πιθανότερο είναι ο σχηματισμός κυβέρνησης συμμαχίας με μικρότερα κόμματα.

Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το HDZ έχει τη στήριξη του 30% των ψηφοφόρων, ενώ το SDP περίπου του 28%.

Τρίτη δύναμη είναι το εθνικιστικό και ευρωσκεπτικιστικό μπλοκ, το Κίνημα της Πατρίδας, υπό έναν δημοφιλή τραγουδιστή, τον Μίροσλαβ Σκόρο, που έχει τη στήριξη περίπου του 10% των ψηφοφόρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η μελλοντική κυβέρνηση θα αναλάβει το τιτάνιο έργο ανάκαμψης της οικονομίας, η οποία εκτιμάται ότι θα συρρικνωθεί κατά 9,4% αυτή τη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και των αρνητικών επιπτώσεων που έχει για τον τουρισμό, ο οποίος αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ΑΕΠ της Κροατίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.