ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Σ.Κουρτς: «Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στην Ε.Ε. τόσο το καλύτερο»

Σ.Κουρτς: «Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στην Ε.Ε. τόσο το καλύτερο»

O ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς αναφέρθηκε στο εμβόλιο και ξεκαθάρισε ότι όσο νωρίτερα ξεκινήσουν τα εμβόλια τόσο το καλύτερο.

«Όσο νωρίτερα ξεκινήσουμε τους εμβολιασμούς στην Ε.Ε. τόσο το καλύτερο, επειδή κάθε ημέρα στον αγώνα κατά της πανδημίας σημαίνει στην Ευρώπη σήμερα χίλιοι θάνατοι και αμέτρητοι άνθρωποι που πρέπει να φοβούνται για τη δουλειά τους», επισήμανε.

«Αυτή είναι η δεύτερη καλή είδηση αυτή την εβδομάδα -η αφετηρία του εμβολιασμού πλησιάζει ολοένα και περισσότερο, και είναι καλό που η Ευρώπη ενεργεί και εδώ από κοινού», είπε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Υγείας, Ρούντολφ Άνσομπερ, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την έναρξη των εμβολιασμών στην Ε.Ε. στις 27 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «ένα επιτυχημένο ευρωπαϊκό εγχείρημα υλοποιείται βήμα προς βήμα όλοι μας επωφελούμαστε, ο κίνδυνος της πανδημίας μπορεί με αυτόν τον τρόπο να μειωθεί σταδιακά».

Νωρίτερα, η αυστριακή ομοσπονδιακή κυβέρνηση συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του Κουρτς και των Πράσινων εξέφρασε την ελπίδα πως οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στην Αυστρία θα μπορούσαν ενδεχομένως να ξεκινήσουν ήδη στις 24 Δεκεμβρίου, αφότου ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε την απόφαση του για την έγκριση του εμβολίου από την Biontech και την Pfizer στις 21 Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021 πρόκειται να παραδοθούν στην Αυστρία 900.000 δόσεις εμβολιασμού από την Biontech / Pfizer, και επιπλέον, αναμένονται επίσης δόσεις εμβολιασμού από άλλους κατασκευαστές.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ως ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχουμε προβεί στις απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να μπορέσουμε να αρχίσουμε τον εμβολιασμό αμέσως μετά την παράδοση», δήλωσε ο καγκελάριος, τονίζοντας ότι «δεν θα περιμένουμε ούτε μια ημέρα, αλλά θα αρχίσουμε να διανέμουμε το εμβόλιο γρήγορα μόλις φτάσει η παρτίδα στην Αυστρία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.