ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η πρώτη ρωσική εκκλησία θεμελιώθηκε στα Σκόπια

Η πρώτη ρωσική εκκλησία θεμελιώθηκε στα Σκόπια

Τα θεμέλια της πρώτης Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στα Σκόπια, στην συνοικία Αεροντρόμ, εγκαινιάσθηκαν από τον επικεφαλής της σκοπιανής μη αναγνωρισμένης εκκλησίας, Στέφαν, και τον Ρώσο επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του αθλητικού συλλόγου «Βαρντάρ», Σεργκέι Σαμσονένκο.

«Η κατασκευή του ναού, που είναι πρώτος ρωσικός Ορθόδοξος στα Σκόπια, θα αποτελέσει  αιώνιο μνημείο στους πνευματικούς  και αδελφικούς δεσμούς των δύο λαών και η εκκλησία θα είναι  σημείο ένδειξης της παραμονής της ρωσικής ψυχής στην επικράτεια του νοτιοσλαβικού κράτους».

Ο Σαμσονένκο επεσήμανε ότι η κατασκευή του Ρωσικού Ορθόδοξου ναού στη περιοχή των Σκοπίων , είναι μια πράξη ένωσης των δύο λαών , διότι, όπως σημειώνεται, υπάρχει μεταξύ τους μεγάλη πνευματική εγγύτητα.

«Στο μέλλον δεν θα υπάρχει μίσος, όπως υπήρχε πριν, θα πρέπει να είμαστε πιο κοντά στη χαρά και στη λύπη. Θα πρέπει να σεβόμαστε την ιστορία και την παράδοση, οι οποίες από τους προγόνους μας ήταν σεβαστές», είπε ο Σαμσονένκο.

(Πηγή)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.