ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Μπερίσα: «H κρίση γονάτισε τους γείτονες όχι την Αλβανία»

Μπερίσα: «H κρίση γονάτισε τους γείτονες όχι την Αλβανία»

 «Είμαστε μια χώρα με ισχυρή οικονομία, η κρίση γονάτισε τους γείτονες, όχι όμως την Αλβανία» δήλωσε ο Μπερίσα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ για την οικονομική κρίση αναφέρει το aftonomi.gr.

Στην συνέντευξη τύπου ο Μπερίσα ανακοινώσε μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων που θα υιοθετήσει αυτές τις μέρες η αλβανική κυβέρνηση.

«Η Αλβανία αντιμετώπισε με επιτυχία την κρίση χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη και άλλες χώρες, ιδίως τους δύο κύριους εταίρους της Αλβανίας, την Ιταλία και την Ελλάδα. Λαμβάνοντας υπόψη πως το τραπεζικό σύστημα αποτελείται από θυγατρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, αλλά έχοντας και ως βασικούς εταίρους την Ελλάδα και την Ιταλία, κάποιοι σκέπτονταν πως η Αλβανία θα ήταν θύμα τους, αυτό όμως δεν συνέβη. Η κρίση των γειτονικών χωρών έχει καθρεφτιστεί στην οικονομία μας, όμως δεν κατάφερε να την γονατίσει. Στα πιο δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης η Αλβανία άντεξε και δεν έπεσε σε ύφεση,  σημείωσε οικονομική ανάπτυξη από 3% σε 4%», είπε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο Μπερίσα δήλωσε επίσης ότι η οικονομία της χώρας του είναι υπό έλεγχο και σύμφωνα με τον ίδιο, η αντιπολίτευση ψεύδεται όταν λέει ότι η χώρα οδεύει προς πτώχευση.

Πάντως λίγο καιρό πριν και το ΔΝΤ αλλά και η Παγκόσμια Τράπεζα χτύπησαν καμπανάκι στην αλβανική κυβέρνηση για το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του χρέους της χώρας.

Σχόλιο : Η Αλβανία χρωστάει το 60% του εγχώριου  ΑΕΠ ήτοι 7,5 δις δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.