ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Εντυπωσιακό: Κίτρινο κρασί του 1774 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 103.700 ευρώ!

Εντυπωσιακό: Κίτρινο κρασί του 1774 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 103.700 ευρώ!

Πόσα θα ήσασταν διατεθειμένοι να πληρώσετε για ένα μπουκάλι κρασί; 25€, 50€, 100€ ή λίγο παραπάνω; Κι αν σας λέγαμε ότι υπάρχει κρασί που πουλήθηκε πριν λίγες μέρες προς 103.700€;

Η σοκαριστική αυτή τιμή ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, δημιουργώντας ένα νέο ρεκόρ.

Για την ιστορία, πρόκειται για ένα μπουκάλι Vin Jaune (κίτρινο κρασί) από την Jura της Γαλλίας, το οποίο παρασκευάστηκε με σταφύλια που τρυγήθηκαν κατά τη βασιλεία του Λουδοβίκου XVI.

Στην ίδια δημοπρασία πουλήθηκαν (επίσης ακριβά) 2 ακόμη κρασιά -ένα ακόμη ίδιας σοδειάς προς 76.250€ και ένα τρίτο για 73.200€! Και οι τρεις φιάλες ήταν παραγωγής του αμπελουργού Anatoile Vercel και μέχρι πρόσφατα βρίσκονταν στην κατοχή των απογόνων του. Εκτιμάται δε, ότι είναι από τα παλαιότερα κρασιά που υπάρχουν στον κόσμο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων η δημοπράτης Brigitte Fenaux του οίκου δημοπρασιών Jura Encheres, οι αγοραστές ήταν Καναδοί και ένας πληρεξούσιος Αμερικανών με συνδέσμους στη Γαλλία, ενώ δεν έκρυψε και την έκπληξη της για την τιμή-ρεκόρ. «Δεν πίστευα ότι αυτές οι φιάλες θα πωλούνταν τόσο ακριβά. Το τελευταίο ρεκόρ είχε τεθεί το 2011 και ήταν 57.000€» δήλωσε, προσθέτοντας ότι η δημοπρασία ήταν συγκινητική, καθώς στο χώρο υπήρχαν οινοποιοί πολύ χαρούμενοι, που χειροκροτούσαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.