ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τι θα συνέβαινε αν σταματήσoυμε να ονειρευόμαστε; – Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση!

Τι θα συνέβαινε αν σταματήσoυμε να ονειρευόμαστε; – Οι ειδικοί δίνουν την απάντηση!

Σύμφωνα με μελέτες, τα περισσότερα άτομα άνω των 10 ετών ονειρεύονται τουλάχιστον τέσσερις έως έξι φορές τη νύχτα κατά τη διάρκεια ενός σταδίου που ονομάζεται ύπνος REM.

Ενώ ορισμένα όνειρα μπορεί να περιέχουν κρυμμένα νοήματα με τη μορφή συμβολικών καταστάσεων εκφράζοντας ανησυχίες, ελπίδες ή προσδοκίες. Επίσης, ορισμένοι ερευνητές υποστηρίζουν ότι το όνειρο επιτρέπει στο σώμα μας να κωδικοποιεί τη βραχυπρόθεσμη μνήμη σε μακροπρόθεσμα, άλλοι πιστεύουν ότι το όνειρο είναι ένα μέσο για το μυαλό προκειμένου να επιτύχει ψυχολογική και συναισθηματική ισορροπία.

Αλλά τι πραγματικά συμβαίνει όταν παρασύρεσαι στον ύπνο και τα όνειρα; Και τι θα συνέβαινε αν σταματήσετε; Υπάρχουν πολλές θεωρίες. Μερικοί υποδηλώνουν ότι δε θα μπορούσαμε να λύσουμε προβλήματα ή να μάθουμε κάτι νέο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η διακοπή των μαθητών κατά τη διάρκεια του ύπνου των ονείρων τους σταματά εντελώς τις μαθησιακές τους ικανότητες. Αυτό συμβαίνει επειδή η εκμάθηση εξαρτάται από τη μνήμη και τα όνειρα μας βοηθούν να σχηματίσουμε αναμνήσεις. Έτσι στον κόσμο στον οποίο δεν υπάρχουν όνειρα, είναι πιθανό να μην μπορείτε να μάθετε τίποτα

Οι πιθανότητες είναι ότι εάν σταματήσετε να ονειρεύεστε θα υποφέρετε ελαφρώς από κάποια διαταραχή της διάθεσης, όπως η κατάθλιψη.Α κόμα κ οι εφιάλτες βοηθούν να επεξεργαστείτε έντονα συναισθήματα κάνοντας τον εγκέφαλό σας πιο δυνατό κ υγιέστερο.

Έτσι, τα όνειρα είναι καλά για εσάς. Αυτό είναι σίγουρα κάτι που πρέπει να σκεφτείτε όταν κοιμάστε απόψε!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.