ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εντυπωσιακά σπίτια από όλο τον κόσμο [φωτό]

Εντυπωσιακά σπίτια από όλο τον κόσμο [φωτό]

Το να μετακομίζει κανείς σε ένα νέο σπίτι είναι σίγουρα μια συναρπαστική εμπειρία ειδικά αν το νέο σπίτι είναι αυτό που ονειρευόταν. Για τις παρακάτω περιπτώσεις όμως η εμπειρία είναι κάτι παραπάνω από συναρπαστική. Στις φωτογραφίες θα δείτε μερικά από τα πιο ασυνήθιστα σπίτια στον κόσμο.

Είτε πολύ μικρά, είτε χτισμένα σαν σπηλιές, είτε έχοντας ενσωματωμένες τσουλήθρες, ξεχωρίζουν και σίγουρα δεν τα συναντούμε καθημερινά. Τα συγκεκριμένα σπίτια ξεχωρίζουν για το αρχιτεκτονικό τους σχέδιο και την κατασκευή τους, ενώ σε μερικά από αυτά σίγουρα θα θέλατε να μείνετε.

Κάποιοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να γίνουν δημιουργικοί, λόγω έλλειψης χώρου για παράδειγμα, ενώ άλλοι είχαν τη φαντασία και σίγουρα τα χρήματα για να φτιάξουν το σπίτι των ονείρων τους. Εάν σας έχει περάσει από το μυαλό κάποια στιγμή να φτιάξετε και εσείς το σπίτι των ονείρων σας τότε μπορείτε να πάρετε μερικές ιδέες από αυτά, όχι απ’ όλα βέβαια, καθώς μερικά είναι μόνο για να τα παρατηρεί και να τα θαυμάζει κανείς.

Πώς είναι άραγε να ζεις σε ένα εντελώς διαφανές σπίτι, σε μια σπηλιά σαν να είσαι Φλινστόουν ή σε μια ανακαινισμένη πρώην εκκλησία;

Δείτε παρακάτω κάποια από αυτά…

1. Διαφανές σπίτι, Ιαπωνία 1_11_21

Μπορεί να είναι ένα από τα πιο φωτεινά σπίτια στον κόσμο αλλά το «House NA» σίγουρα δεν ενδείκνυται για να κρατήσει κανείς κρυφές τις πολύ προσωπικές του στιγμές.

2. Το σπίτι-Skateboard, ΗΠΑ 2_12_22

Για τους λάτρεις του Skateboard αυτό το σπίτι στο Μαλιμπού είναι το ιδανικό. Σύμφωνα με το architecturendesign το συγκεκριμένο σπίτι που αποτελεί όραμα ενός πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή επιτρέπει να κάνεις skate μέσα και έξω, σε όλους του χώρους. Εντυπωσιακό ομολογουμένως.

3. Το πιο στενό σπίτι, Πολωνία 33_1

Το συγκεκριμένο σπίτι, το «Keret House» έχει πλάτος 92-152 εκατοστά και βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ήδη υπάρχοντα κτήρια! Το εσωτερικό του το αποδεικνύει.

4. Σπίτι… Φλινστόουνς, ΗΠΑ 4_14_24_34

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες το συγκεκριμένο σπίτι στο Μαλιμπού είναι εμπνευσμένο από τους Φλινστόουνς σε μια πιο πολυτελή εκδοχή του. Έχει θέα στον Ειρηνικό και βρίσκεται μέσα σε μια έκταση σχεδόν 23 στρεμμάτων.

5. Το μικρότερο σπίτι, Γερμανία 5_1 5

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ξύλινη κατασκευή που μετατρέπεται συνεχώς. Μπορεί να το φτιάξει κανείς… μόνος του και έχει εμβαδόν ένα τετραγωνικό μέτρο!

6. Σπίτι-τσουλήθρα, Ιαπωνία 66_26_1

Αυτό το τριώροφο σπίτι στην Ιαπωνία έχει μια κανονική σκάλα στη μία πλευρά του σπιτιού και μια τσουλήθρα στην άλλη, η οποία επιτρέπει να σύρεις ό,τι θες από τον έναν όροφο στον άλλον ή απλά να κάνεις… τσουλήθρα! Μάλλον το αγαπημένο σπίτι των παιδιών.

7. Σπίτι πρώην Εκκλησία, Ολλανδία 7_17_27

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή μετατροπή από μια αρχιτεκτονική εταιρεία που διαμόρφωσε δύο εγκαταλελειμμένες εκκλησίες σε οικογενειακές κατοικίες.

8. Σπίτι-κοχύλι, Μεξικό 8_18_28_38_48

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αν δεν είναι ασυνήθιστο αυτό το σπίτι τότε ποιο είναι; Ιδέα ενός ζευγαριού από το Μεξικό που ήθελε ένα διαφορετικό σπίτι για να μεγαλώσει τα παιδιά του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.